Ce beneficii are zeama de murături
0Dacă murăturile completează masa în sezonul rece, zeama acestora este un adevărat elixir pentru sănătate. Prevenţia apariţiei celulelor canceroase, stimularea digestiei şi întărirea imunităţii sunt doar câteva dintre beneficiile acesteia.
Zeama de murături se obţine în urma procesului de fermentaţie naturală şi astfel este îmbogăţită cu acizi lactici, probiotice, precum şi cu vitaminele A, B1, B2, B6 şi B9, cunoscută şi sub denumirea de acid folic.
În această categorie intră doar murăturile preparate doar din apă şi sare, făcute în casă, nu şi cele care au în compoziţia lor oţet.
Creşte rezistenţa organismului la boli
Întrucât conţine multă vitamina C, zeama de murături este recomandată celor care au sistemul imunitar slăbit.
Acidul lactic din compoziţia acesteia ajută la asimilarea proteinelor şi a fierului. Astfel, întăreşte organismul şi-l ajută să combată virusurile şi bacteriile care declanşează bolile specifice sezonului rece.
Stimulează sistemul digestiv
Zeama de murături este sursă de probiotice, care au rolul de a proteja flora intestinală. Din acest motiv este recomandată persoanelor care urmează tratamente, în special cu antibiotice. În plus, îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, previne balonarea şi senzaţia de preaplin după masă.
îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, previne balonarea şi senzaţia de preaplin după masă.