Zece curiozităţi despre scorţişoară
0Pe lista de curiozităţi despre scorţişoară trebuie menţionat în primul rând că este un ingredient foarte bogat în antioxidanţi.
Pentru cei care sunt răciţi şi trebuie să bea multe ceaiuri, scorţişoara nu este bună doar pentru a da aromă, ci aduce şi multe beneficii. Scorţişoara se găseşte pe piaţă sub formă de batoane şi măcinată sau, mai rar, sub formă de ulei esenţial.
Pe lista de curiozităţi despre scorţişoară trebuie notat şi faptul că ajută persoanele care vor să slăbească şi ţin dietă. Cercetările au ajuns la concluzia că scorţişoara are efect în reducerea apetitului şi ţine departe pofta de dulciuri. Potrivit nutriţioniştilor, dacă puneţi un pic de scorţişoară măcinată în ceai, se reduce pofta de mâncare considerabil.
De asemenea, tot în ceea ce priveşte lista de curiozităţi despre scorţişoară, un studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea americană Wheeling Jesuit a ajuns la concluzia că mai multe persoane care au consumat scorţişoară au avut rezultate mai bune la testele de memorie, faţă de celelalte care au participat la cercetare şi nu au consumat.
Curiozităţi despre scorţişoară. Te ajută în răceală pentru că distruge microbii
Se mai spune despre scorţişoară că ar avea o cantitate importantă de antioxidanţi, care ar ajuta la îndepărtarea stresului. Pe lista de curiozităţi despre scorţişoară mai trebuie notat şi faptul că ar fi benefică şi în cosmetică, în menţinerea unui ten tânăr.
Însă printre cele mai importante beneficii, care trebuie notate pe lista de curiozităţi despre scorţişoara, ar fi faptul că întăreşte sistemul imunitar.Mai exact, scorţişoara ar avea proprietăţi antivirale şi antimicrobiene. În combinaţie cu mierea de albine ar fi de ajutor în combaterea răcelei şi a gripei. De asemenea, uleiul de scorţişoară distruge microbii, chiar şi pe cei care sunt rezistenţi la antibiotic. Mai mult, uleiul de scorţişoară ar aduce beneficii şi atunci când apar dereglări intestinale. Printre beneficiile pe care le aduce scorţişoara este faptul că poate stimula memoria.
De asemenea, mai multe studii au ajuns la concluzia că printre beneficiile scorţişoarei se numără şi faptul că ar conţine proprietăţi care protejează organismul de diabet. Scorţişoara ar ajuta la echilibrarea glicemiei şi ar stimula producerea de insulina.
În ceea ce priveşte efectele negative, scorţişoara ar putea produce, în foarte rare cazuri, alergii. De asemenea, nutriţioniştii mai recomandă ca scorţişoara să nu fie consumată în cantităţi mari şi nu în perioade lungi de timp.