Obiceiuri alimentare care cresc riscul de cancer la colon

Obiceiuri alimentare care cresc riscul de cancer la colon

Cafeaua previne cancerul de colon

Alimentaţia joacă un rol extrem de important pentru sănătate, fiind una dintre principalele cauze răspunzătoare de apariţia bolilor. De exemplu, dacă dieta ta este bogată în grăsimi, atunci riscul de a dezvolta cancer la colon este crescut. La fel se întâmplă şi în cazul dietelor care conţin multă proteină animală, de aceea este util să cunoşti care sunt factorii care îţi pot influenţa sănătatea într-un mod negativ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aditivi periculoşi

Nu doar grăsimile nesănătoase şi consumul exagerat de alimente de origine animală contribuie la creşterea riscului cancerului de colon. Din păcate, mâncarea procesată, cea de tip fast-food conţine doi aditivi foarte periculoşi, şi anume: carboximetilceluloza - cunoscută şi sub denumirea de gumă de celuloză şi polisorbat 80.

Cum poţi reduce riscul

Cafeaua

Cafeaua are proprietatea de a împiedica dezvoltarea acestui tip de cancer. Potrivit studiului inclus în jurnalul „Epidemiologia Cancerului – Biomarkeri şi Prevenţie‟, una dintre cele mai populare băuturi cu care oamenii îşi încep ziua, cafeaua, poate reduce semnificativ riscul cancerului colorectal. Dacă bei una sau două ceşti de cafea zilnic, acesta scade cu 26 de procente, în timp ce două ceşti şi jumătate reduc riscul la jumătate.

Află ce alte alimente previn cancerul de colon pe clickpentrufemei.ro

 

Alimentele care previn cancerul de colon

Ai colon iritabil? Elimină stresul!

 

 

citeste totul despre: