Beneficiile ridichilor roşii şi negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beneficiile ridichilor roşii şi ridichilor negre sunt numeroase, potrivit nutriţioniştilor. Şi chiar dacă suntem aproape de mijlocul iernii, pe lângă ridhichile negre se găsesc în pieţe şi ridichi roşii. Iată ce trebuie să ştiţi despre cele două tipuri de ridichi.

Ridichile negre sunt bogate în potasiu, fier, iod, magneziu, vitaminele B şi C şi sunt importante pentru menţinerea sănătăţii organismului. Ridichile negre sunt folosite şi ca un condiment, al sosuri, dar şi în industria cosmetică, pentru diferite creme. 

De asemenea, sucul de ridiche neagră întăreşte firul de păr şi contribuie la creşterea podoabei capilare, poate vindeca bronşita, poate trata diferite afecţiuni respiratorii şi scade colesteroulul rău din sânge. Beneficii ale ridichilor negre mai sunt şi în ceea ce priveşte sistemul uro-genital şi limfatic. 

Ridichile roşii aduc şi ele organismului un aport important de vitamine B, C şi P, de minerale, precum iod, magneziu şi sulf, dar şi de rafanol, substanţă sulfurată cu efect puternic bactericid. Nutriţioniştii spun că şi frunzele de ridichi sunt bogate în nutrienţi, precum vitaminele A, B1, B2 şi C, dar şi de minerale precum seleniu, potasiu, calciu sau sulf. 

Beneficiile ridichilor. De mare ajutor în cazul unor răceli

Se spune că sucul de ridichi în care se pune un pic de sare vă poate ajută atunci când aveţi febră. De asemenea, ridichile ar avea beneficii şi în ceea ce priveşte tratarea unor boli respiratorii şi ar preveni astfel de infecţii.

Ridichile are indicaţii în caz de inapetenţă, scorbut (carenţa de vitamina C), rahitism, demineralizare, litiază biliară, artrită, reumatism sau afecţiuni pulmonare. Pe lista de beneficii ale ridichilor este şi faptul că poate rezolva retenţia apei în organism, care duce la umflarea picioarelor şi poate duce la apriţia celulitei. 

Ridichile aduc beneficii şi în ceea ce priveşte protecţia colonului de cancer. Prevenirea prin consumul de ridichi este datorat faptului că are conţinut de sulforafanul, un compus organic care stimulează producţia unor enzime benefice, iar astfel se formează o protecţie faţă de radicalii liberi. Pentru că sunt bogate în antioxidanţi, sunt beneficii ale ridichilor şi în ceea ce priveşte revitalizarea pielii, iar ridurile apar mai târziu.

O cură de doar câteva zile poate rezolva această problemă, datorită conţinutului ridicat de potasiu, care elimină cantitatea de apă în exces din organism. 

Ridichile sunt foarte bune şi în cura de slăbire. 100 de grame de ridichi au doar 15 calorii. În acelaşi timp, au 0,6 g de proteine, 2,6 g de glucide, 0,3 g de lipide, dar şi multe fibre, extrem de importante pentru organism. Sunt şi sursă importantă de sodiu (12 mg) şi de potasiu (243 mg). Oferă organismului şi vitamină C (23 mg) şi B 9 (50 micrograme).

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite