Oamenii care s-au crezut Superman şi aproape au lovit statuia lui Iisus Hristos în ceea ce avea să fie ultima lor aventură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statuia lui Iisus Hristos din Rio de Janeiro. FOTO Mediafax/AFP
Statuia lui Iisus Hristos din Rio de Janeiro. FOTO Mediafax/AFP

Un norvegian şi un francez şi-au propus să treacă în zbor pe lângă cea mai mare statuie închinată lui Iisus Hristos. Asta şi-au propus, dar rezultatul putea fi nesperat de prost.

Norvegianul Espen Fadnes şi francezul Ludovic Woerth sunt doi pasionaţi de sporturi extreme, iar ultima lor cascadorie a implicat planarea prin aer, pe lângă statuia lui Iisus Hristos din Rio de Janeiro, şi scăparea cu viaţă din această tentativă. Sploid informează că cei doi au reuşit să nu „sărute“ cu tot corpul mâna statuii şi au ajuns cu bine pe pământ. Şi-au filmat pe parcurs întreaga experienţă.

Fadnes şi Woerth au urcat până la aproximativ 2.000 de metri altitudine, echipaţi cu un costum care să le permită controlul planării, şi au început coborârea. Statuia lui Iisus Hristos are o înălţime de circa 40 de metri: 9,5 metri postamentul pe care e amplasată şi alţi 30 de metri pentru construcţia propriu-zisă. Este amplasată la sud de oraş pe muntele Corcovado (780 m) în pădurea Tijuca. Monumentul a fost planificat cu ocazia aniversării de 100 de ani de la declararea independenţei Braziliei.

Cât de aproape au fost cei doi pasionaţi de sporturi extreme de statuia lui Iisus Hristos

image

Statuia, denumită Cristo Redentor do Corcovado (în trad.: Hristos Mântuitorul), are o lăţime la nivelul braţelor de 28 metri şi o greutate de 1.145 tone. La începutul anului, această statuie a fost lovită de fulgere în ceea ce aveau să devină fotografii şi videoclipuri celebre. Totuşi, fenomenul nu este deloc unul rar. În medie este lovită de fulgere de 3-5 ori pe an. În februarie 2008, fulgerele au distrus degetele şi capul statuii, doi ani mai târziu fiind alocate 4 milioane de dolari pentru lucrări de restaurare.

Videoclipul întregii aventuri

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite