Gest emoţionant al unui pilot de avion: a întors aeronava pe pista pentru a lua la bord o fetiţă bolnavă de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pilot al unei curse de linie al companiei El-Al a făcut un gest aproape nevăzut după 11 septembrie 2001: a întors avionul şi s-a întors pe aeroport, pentru a lua o fetiţă care fusese lăsată în urmă.

Inbar Chomsky trebuia să ajungă la o tabără de lângă New York pentru pacienţii cu cancer. S-a urcat într-un avion El-Al care se îndrepta spre New York pe 7 august, dar a fost dată jos, deoarece nu-şi mai găsea paşaportul. După o căutare disperată, paşaportul a fost de negăsit şi, chiar dacă decizia a fost una dură, echipajul de bord a trebuit să o dea jos pe Chomsky.

Potrivit cotidianului "Haaretz", chiar dacă toată lumea avea lacrimi în ochi, fetiţa a trebuit să coboare din avion înapoi în terminal. "El-Al a sunat-o pe mama fetei pentru a o informa şi că nu va mai putea ajunge la Camp Simcha", a declarat rabinul Yaakov Pinsky, directorul Chai Lifeline. "Ce experienţă oribilă pentru o fată de 11 ani!", a mai spus acesta.

La câteva minute după ce uşile avionului s-au închis, iar acesta s-a dus către pistă, unde urma să primească permisiunea de a decola, o colegă a găsit paşaportul fetei. Urmarea a fost unică după 11 septembrie 2001, când regulile pentru aeronave s-au înăsprit.

Piloţii au oprit avionul şi timp de 45 de minute au încercat să convingă controlorii de trafic să-i lase să se întoarcă la poartă pentru a o lua pe Chomsky. Aceasta s-a uitat şocată văzând că avionul se întoarce.

"Avioanele se întorc extrem de rar la porţi după ce primesc permisiunea de a se îndrepta spre pista. După ce s-au consultat cu staff-ul El Al şi cu cel de la aeroport, piloţii au decis să se întoarcă pentru a o lua pe Inbar", au declarat reprezentanţii liniei aeriene israelite.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite