Wimbledon nu va mai fi niciodată la fel: Decizie istorică anunţată de englezi pentru ediţia din 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John Isner a jucat nişte meciuri-maraton la Wimbledon
John Isner a jucat nişte meciuri-maraton la Wimbledon

Britanicii sunt extrem de conservatori, însă, odată cu schimbarea pe care tocmai au adoptat-o, vor fi evitate nişte situaţii aberante la un turneu de Grand Slam.

Wimbledon a furnizat, în ultimii ani, nişte partide-maraton la masculin din cauza faptului că la All-England Club a existat o anomalie: fără tie-break în setul decisiv!

Astfel, la scorul de 6-6 în decisiv, în loc să avem tie-break, asistam la un calvar în care cineva trebuia să se distanţeze la două game-uri pentru a fi declarat învingător. De aceea, în 2010, confruntarea Isner – Mahut s-a desfăşurat pe durata a trei zile şi s-a încheiat după 11 ore şi 5 minute de joc: 70-68 pentru Isner. Iar în acest an, în semifinale, Anderson a trecut de acelaşi Isner cu 26-24, după mai bine de şase ore! Bineînţeles, epuizat, Anderson a fost o victimă sigură în finala cu Djokovici pe care a pierdut-o în minimum de seturi.

Pentru ca astfel de situaţii să fie evitate pe viitor, începând din 2019, un meci care ajunge la scorul de 12-12 în decisiv va avea tie-break.

Schimbarea de regulament a fost anunţată de site-ul oficial al turneului: „Opinia noastră e că a sosit timpul să introducem sistemul tie-break pentru meciurile care n-au ajuns la un deznodământ firesc la un moment rezonabil din timpul setului decisiv. Situaţiile în care meciurile se prelungesc mult în setul decisiv sunt rare şi am apreciat că un tie-break la 12-12 e un moment de echilibru echitabil care permite jucătorilor oportunităţi ample de a încheia meciul în avantaj şi care oferă certitudinea că meciul se va încheia într-o perioadă de timp acceptabilă“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite