Victor Piţurcă: „Vlad Chiricheş e cel mai bun jucător pe care-l avem, ne va lipsi! De la Alexandru Maxim aştept mai mult...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României FOTO Cosmin Iftode
Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României FOTO Cosmin Iftode

Victor Piţurcă a susţinut luni o conferinţă de presă despre „dubla“ pe care România o are de jucat cu Grecia, pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2014.

...despre Grecia-România: „O să atacam. Daca atacăm, riscăm? Nu. În meciul Juventus cu Napoli (3-0), când Juventus a avut mingea, a atacat. Niciodată strategia unui joc nu e doar defensivă. Vom încerca să ne axăm pe faza ofensivă. Îmi doresc mult mai mult de la Maxim... 

Experienţa m-a învăţat că atunci când Costel Pantilimon apără meci de meci, e mai bine să se odihnească. Vedem atenţia care ni se dă în aceste momente, dar trebuie să vedem dacă reuşim calificarea. Păcat că stadionul se umple doar la astfel de meciuri, mi-aş dori să fie plin şi la amicale. Îmi doresc să marcăm în Grecia. 

FRF contestă desemnarea arbitrului delegat pentru meciul Grecia - România

Nu ştiu dacă oamenii vor ieşi în stradă dacă ne vom califica, dar sigur vom face oamenii fericiţi. La nivelul ăsta presiunea e fantastică, în asta constă frumuseţea. Toţi jucătorii care se află acum în lot trebuie să fie mândri. Nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla dacă nu se califică. Dar viaţa merge înainte. Ce am observat e că jucătorii de la PAOK sunt într-o stare avansată de oboseală. Am jucat pe stadioane cu capacitate mult mai mare ca cel din Grecia. Am citit că echipa Greciei ar fi bătrână, dar nu are nicio legatură cu realitatea. Sunt trei patru-jucători care au peste 30 de ani, atât. Avem cea mai mare primă care s-a dat la naţională, în cadrul acestui turneu“.

Surpriză: s-a decis cine transmite meciul Grecia - România. Un post de ştiri va aduce partida în casele oamenilor

...despre Vlad Chiricheş: „Am vorbit cu el când era în spital, în cursul zilei de luni va merge la alt specialist, să vadă cum se manifestă nasul. Păcat că are fractură, care necesită cel puţin 6-7 zile de pauză. După trebuie să îşi facă mască, asta e realitatea.O echipă nu stă într-un jucător, putea fi mai grav, să se accidenteze trei sau patru jucători. Ce am fi făcut? Nu mai jucam calificarea? Steaua avea nevoie de Pintilii, dacă ei au hotărât să joace, aveau tot dreptul. Noi ne-am interesat de el, eu personal mi-am dorit să joace, păcat că s-a accidentat. Era un jucător de care aveam nevoie. Vlad Chiricheş este, poate, cel mai valoros jucător din lotul nostru. Era extrem de important să ne fie alături, dar sper ca absenţa lui să nu se observe“. 

VIDEO Vlad Chiricheş ratează barajul cu Grecia, după ce a fost diagnosticat cu fractură de piramidă nazală. Cine îl va înlocui la echipa naţională

...despre arbitraj: „Am avut două-trei jocuri în grupe, unde am fost dezavantajaţi de arbitraj. E un aspect care mă preocupă. Antrenorul Greciei e portughez, arbitrul e portughez, doar sentimental s-ar putea întampla ceva. Am văzut jucătorii, sunt foarte valoroşi. Olympiakos e o echipă mare, care a câştigat campionatul“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite