Vedeta naţionalei Andorrei e un indian de 37 de ani, care are fan club la Mumbai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
indian

Andorra, formaţia pe care România trebuie să o învingă la scor, este o naţională formată în totalitate din fotbalişti amatori, care ziua merg la muncă, iar seara se întâlnesc la antrenamente.

Antrenorul reprezentativei care se află pe locul 189 în lume este Koldo Alvarez, o fostă glorie a fotbalului din micuţul stat din munţii Pirinei. Koldo are 43 de ani şi e spaniol, la începutul anilor 1990 fiind pentru un sezon în lotul lui Atletico Madrid. El s-a mutat în 1994 în Andorra, iar federaţia l-a naturalizat în 1998 şi a jucat pentru naţională până în 2009, când s-a retras din fotbal, la 39 de ani.
Koldo a fost desemnat cel mai bun fotbalist din istoria fotbalului andorian şi în 2010 a fost numit selecţioner. Sub comanda sa însă, Andorra n-a bătut pe nimeni în 27 de partide. Koldo are în palmares două egaluri, ultimul în august, contra Moldovei, într-un amical disputat la Chişinău. De fapt, toată istoria naţionalei andorane este una dominată de rezultate negative. Adversarii României au doar trei victorii în palmares, cu Albania, Macedonia şi Belarus şi 11 remize. Tricolorii pot aduce Andorrei a 100-a înfrângere din palmares, golaverajul echipei lui Koldo fiind 32-314.
Vedeta lor e un indian
Cei mai mulţi dintre fotbaliştii convocaţi la naţională activează în ligile inferioare din Spania, unul dintre, fundaşul Vales, fiind legitimat la Real Madrid C, a treia echipă a „galacticilor”. Chiar şi cea mai bună echipă din Andorra, formaţia FC Andorra, care dă câţiva jucători la lot, joacă în Spania, în liga a cincea. Din competiţia internă, Lusitanos, echipă formată şi alcătuită în mare parte din portughezi, dă naţionalei cel mai valoros om la momentul actual. Oscar Sonejee are 37 de ani şi joacă pentru Andorra din 1997, perioadă în care a prins 93 de meciuri şi 4 goluri. Sonejee (37 ani) e fiul unor imigranţi indiani şi are un fan club la Mumbai, conaţionalii săi urmărindu-i atent evoluţiile. Indienii de la formaţia East Bengal au încercat să-l convingă să se transfere în ţara natală, mai ales că soţia acestuia este din Mumbai, însă Oscar a refuzat. În viaţa de toate zilele, Sonejee se ocupă cu asigurările, meserie pe care o au şi alţi coechipieri de-ai lui. În rest, andorienii sunt barmani, studenţi, ospătari şi mecanici auto.

Jucăm pe un stadion de 850 de locuri

Meciul Andorra se va disputa pe stadionul Comunale din Andorra lla Vella, capitala micuţului stat. Acesta are o capacitate de numai 850 de locuri şi o singură tribună. România mai jucat acolo în 2004, când a învins cu 5-1, prin golurile lui Pancu (2), M. Niculae (2) şi Cernat. Lobonţ şi raţ, prezenţi şi acum în lot, au evoluat şi atunci.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite