Unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului iese din scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer

Lumea fotbalului va fi mai săracă fără unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului, un model de eleganţă atât în timpul carierei cât şi după.

Germanul Franz Beckenbauer, socotit cel mai bun libero din toate timpurile, a decis să iasă de pe scena sportivă la 70 de ani. Fost campion mondial, ca jucător, în 1974, şi ca antrenor în 1990, cu Germania, "Împăratul", cum era poreclit pentru eleganţa sa, era în ultima perioadă comentator sportiv la Sky. "După 50 de ani în fotbal a venit timpul să iau o pauză", a spus Kaiserul, care s-a aflat pentru ultima dată în studio, la meciul Bayern Munchen - Juventus.

Beckenbauer are două motive pentru care vrea să iasă de pe scena publică. Pe de o parte este vizat în ancheta FIFA care investighează mita acordată unor oficiali pentru ca Germania să primească organizarea Campionatului Mondial din 2006. Pe de altă parte, el a fost foarte afectat de moartea unuia dintre copiii săi, Stephan, care a decedat acum câteva luni, la 46 de ani, din cauza unei tumori cerebrale. Franz Beckenabuer a precizat că nu va mai da nicio declaraţie publică.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite