Ungurii vânează locul pierdut de România la cel mai înalt nivel al fotbalului european: cum s-a ajuns aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua conducere a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) va bifa, în luna martie, prima mare contraperformanţă de când Răzvan Burleanu a câştigat alegerile din 2014.

În condiţiile în care Mircea Sandu, fostul preşedinte FRF, nu mai face parte din structurile fotbalului românesc, el a pierdut şi locul pe care îl ocupa în Comitetul Executiv UEFA. 

După 24 de ani în fruntea FRF, „Naşul“ obţinuse acest loc în 2007 şi îl păstrase după alegerile din 2011. Datorită faptului că am avut un reprezentant la cel mai înalt nivel al forului european, România a obţinut:

*Dreptul de găzdui Campionatul European U-19

*Dreptul de a găzdui finala Ligii Europa la Bucureşti în 2012.

*Dreptul de a găzdui patru meciuri de la Euro 2020.

Mircea Sandu a avertizat ce va urma, odată cu pierderea locului din Comitetul Executiv. „Primul chix deja s-a dat, pentru că la Campionatul European de futsal din 2018 a câştigat Slovenia. Asta e, invidia şi prostia nu pot fi plătite, veţi trage concluziile peste un an sau doi. Nu ştiu de ce România n-a avut un candidat, de ce nu s-a propus noul preşedinte. Chivorchian spunea că Burleanu e mai cunoscut ca mine la UEFA!“, a declarat fostul şef de la Casa Fotbalului.

12 candidaţi pentru şapte locuri

Comitetul Executiv UEFA al cărui preşedinte e Michel Platini are 11 membri. Pe lângă Mircea Sandu, care îşi pierde locul acolo, mandatele altor şase membri vor expira în 2015: Angel María Villar Llona (Spania), Grigori Surkis (Ucraina), Peter Gillieron (Elveţia), Borislav Mihailov (Bulgaria), Şenes Erzik (Turcia) şi Serghei Fursenko (Rusia).

Primii patru vor candida pentru un nou mandat, iar alţi opt indivizi se vor bate pentru un loc la Comitetul Executiv, în perioada 2015-2019. Sandor Csanyi (Ungaria), Fernando Gomes (Portugalia), Yngve Hallen (Norvegia), Trefor Lloyd Hughes (Ţara Galilor), Campbell Ogilvie (Scoţia), Davor Suker (Croaţia), Geir Thorsteinsson (Islanda) şi Servet Yardımcı (Turcia).

  După 23 de ani de activitate, nivelul meu de relaţii era cel mai ridicat la UEFA. De acum, nu ştiu ce va fi. Mircea Sandu fost preşedinte FRF
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite