Un brazilian se pregăteşte să joace pentru naţionala României: „Cântă extraordinar imnul Rapidului“. Ce ar trebui să facă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga I e din ce în ce mai plină de jucători străini, iar până şi Steaua, acolo unde până de curând românii erau majoritari în primul „11“, a început să mizeze pe fotbaliştii de import. Această situaţie poate avea şi efecte benefice.

Iar asta pentru că majoritatea străinilor care sosesc în România n-au avut nicio selecţie pentru naţionalele lor şi, în cazul în care impresionează aici, ei pot fi naturalizaţi.

Un prim exemplu e brazilianul William Douglas De Amorim (23 de ani). Mijlocaşul stânga cariocas evoluează din 2010 la Astra Giurgiu şi, potrivit regulamentelor FIFA, îndeplineşte toate condiţiile pentru a putea juca pentru România. Adică are cinci ani în campionatul românesc şi nicio selecţie în naţionalele Braziliei.

Rămâne ca De Amorim să primească cetăţenia română, iar Marius Şumudică a dezvăluit la Dolce Sport că acest pas va fi făcut în curând.

Ce a spus?

„De Amorim face acum toate formele pentru naturalizare. E un jucător de 23 de ani, care dacă e liniştit face multe. Nu ştiu cât durează acest proces cu naturalizarea. El vorbeşte incredibil româneşte. Cântă extraordinar imnul Rapidului, l-a învăţat Dani Coman (n.r. – preşedinte Astra). În iarnă se va căsători cu o braziliancă“, a declarat antrenorul Astrei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite