UEFA a blocat banii pentru Astra şi CFR Cluj, din actualul sezonul al Ligii Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forul european recompensează generos echipele participante în competiţiile continentale, dar, când acestea nu respectă regulile fair-play-ului financiar, atunci banii sunt blocaţi, şi/sau intervin şi amenzi. Astra şi CFR Cluj au fost nominalizate astăzi ca parte a unei investigaţii legate de situaţia şi datoriile financiare către părţi.

Corpul de Control Financiar al Cluburilor (CFCB), organismul din cadrul UEFA care se ocupă supravegherea modului în care cluburile respectă normele fair play-ului financiar, a anunţat vineri că cinci echipe participante în ediţia 2014-2015 a cupelor europeane vor avea, temporar, suspendat, fondul de premiere. 

Printre aceste echipe se numără şi Astra şi CFR Cluj, iar motivul deciziei îl reprezintă datoriile pe care aceste cluburile le aveau la data de 30 iunie 2014, către alte echipe, angajaţi, şi/sau stat (sub forma taxelor neplătite). 

În patru zile trebuie achitate restanţele

UEFA a explicat că această măsură este una temporară şi că va rămâne în vigoare până în decembrie 2014, când va fi analizată iarăşi situaţia datoriilor, de la data de 30 septembrie 2014. Dacă restanţele au fost plătite, banii de la UEFA vor fi deblocaţi. În caz contrar, UEFA nu mai premia echipele respective şi ar putea lua şi alte măsuri punitive.  

Astra – cel puţin 1,6 milioane de euro, CFR Cluj – 270.000 de euro

CFR Cluj, eliminată în turul 3 preliminar al Ligii Europa, trebuie să primească de la UEFA în jur de 270.000 de euro. În cazul Astrei, suma este mult mai mare. 

Pentru rezultatele din preliminarii, giurgiuvenii au de primit cel puţin 1.590.000 de euro (290.000 pentru participarea în turul 3 şi în play-off, plus bonusul de 1,3 milioane de euro primit pentru calificarea în grupe). 

Iar suma s-ar putea mări, în cazul unor rezultate pozitive în grupe (unde o victorie e recompensată cu 200.000 de euro, un egal cu 100.000 de euro). 

Deşi mai sunt doar patru zile până la termenul limită fixat de UEFA pentru plătirea restanţelor către părţi, cei de la Astra nu-şi fac probleme şi dau asigurări că totul va fi în regulă. 

„Şi anul trecut a fost la fel. Nu e nicio problemă, vom face dovada tuturor plăţilor până la 30 septembrie“, a declarat Dinu Gheorghe, preşedintele Astrei. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite