Sorana Cîrstea nu va participa la turneul WTA de la Bucureşti. Românca a explicat cauza forfaitului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea. FOTO: Reuters
Sorana Cîrstea. FOTO: Reuters

La turneul WTA din luna iulie, din Bucureşti, şi-au anunţat prezenţa cele mai bune jucătoare ale României. Sorana Cîrstea, locul 28 mondial, a declarat însă că nu va mai participa la competiţia cu premii totale de 250.000 de dolari.

Cîrstea a lăsat de înţeles că vrea să se concentreze pe turneele de Mare Şlem, în perioada următoare. Românca a suferit o accidentare la umăr, iar din această cauză nici nu s-a înscris la turneele de iarnă ce precedă Wimbledonul, Birmingham şi Hertogenbosch. 

Iar după competiţia de Mare Şlem de la Londra, Cîrstea îşi va lua o pauză, pentru a se pregăti pentru US Open, din august. 

Vezi declaraţia Soranei Cîrstea 

Turneul WTA Bucharest Open va avea loc în perioada 5-13 iulie 2014, la Arenele BNR şi este dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Pe tabloul de simplu vor participa 32 de jucătoare. 

Competiţia se va desfăşura în premieră în România, în locul turneului de la Budapesta, care era în calendarul WTA, şi care n-a mai putut fi susţinut financiar de către organizatori. 

Prin intermediul Federaţiei Române de Tenis, Bucureştiul a preluat licenţa pe următorii trei ani. Ultima câştigătoare a turneului de la Budapesta a fost Simona Halep, în 2013. Halep e şi acum pe lista participantelor, fiind principala favorită. 

Vezi şi 

FOTO Sorana Cîrstea, aşa cum nu o ştiţi: a învăţat spaniola la telenovele

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite