Singurul ploieştean din lotul Petrolului şi-a prelungit contractul pe încă doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Petrolul Ploieşti anunţă că mijlocaşul Laurenţiu Marinescu a semnat prelungirea contractului scadent la finele acestui sezon, noua înţelegere urmând să fie valabilă până în vara lui 2016.

După venirile lui Mutu, Zicu şi Gerson, fanii ploieşteni primesc o altă veste excelentă: căpitanul Laurenţiu Marinescu a parafat un nou angajament cu Petrolul! Dacă 2013 a fost unul cu ghinion pentru fotbalistul în vârstă de 29 de ani, care în urma accidentării la genunchi a fost nevoit să suporte două interveţii chirurgicale, începutul lui 2014 i-a adus prelungirea înţelegerii cu echipa unde s-a format.
Mijlocaşul recunoaşte că n-a stat niciun moment pe gânduri atunci când oficialii clubului i-au propus să continue la Petrolul: ”Mulţumesc conducerii pentru încredere, mai ales că vin după o perioadă grea, în care am fost accidentat. E un gest pe care voi încerca să-l întorc prin evoluţiile mele. N-a fost nicio problemă să semnez, nu m-am gândit nicio secundă să nu accept şi sunt foarte bucuros că voi rămâne aici şi în următorii ani. Oriunde aş fi plecat nu găseam un asemenea public ca al nostru”.  
Produs sută la sută al FC Petrolul, Marinescu îşi doreşte să aibă un 2014 fără accidentări, iar echipa să realizeze primul event din istorie chiar în anul în care clubul împlineşte 90 de ani de existenţă: ”În primul rând, îmi doresc să fiu sănătos, asta e cel mai important. Cred şi sper din tot sufletul că ne vom putea îndeplini obiectivele, astfel încât să-i facem din nou fericiţi pe suporteri în acest an special pentru toţi iubitorii culorilor galben-albastre. Trebuie să o luăm meci cu meci, punct cu punct şi să nu mai facem paşi greşiţi cu echipele mici. Jocurile decisive le aveam acasă, unde cu fanii lângă noi suntem invincibili, aşa că sper să le câştigăm. Am mare încredere că vom reuşi, stă în puterea noastră”.
”Îl înţeleg pe Hamza”
Legat de perioada de pregătire şi de primul cantonament din Antalya, unde are parte de un program special, Laurenţiu confirmă că se simte bine şi abia aşteaptă să joace în partidele amicale. ”Împreună cu staff-ul tehnic am stabilit să fac un câte un antrenament cu echipa şi unul în sala de forţă, pentru a mă recupera treptat şi complet. Am mai simţit unele dureri la genunchi, dar sunt normale, având în vedere intensitatea antrenamentelor. Din cel de-al doilea cantonament, mă voi pregăti normal şi voi fi apt pentru amicale, iar până la reluarea campionatului voi atinge cea mai bună formă. Psihic sunt foarte bine, am scăpat de teama de a mă reaccidenta, am trecut peste acest moment ”, a mai spus căpitanul lupilor, care salută venirile lui Mutu şi Zicu şi înţelege pe deplin decizia lui Younes, de a pleca la o altă formaţie unde va câştiga mai bine.
”Mutu şi Zicu sunt jucători de mare valoare, cu o experienţă deosebită, iar şi cu ajutorul lor cred că ne vom îndeplini obiectivele. Sunt două plusuri mari pentru noi şi suntem bucuroşi că au ales să vină la Petrolul. Regret că am pierdut un fotbalist important ca Hamza, dar îi înţeleg decizia de a pleca la mai bine. Însă o echipă nu stă într-un singur jucător, indiferent de valoarea lui. Îi promitem că la vară o să-i trimitem şi lui un tricou de campion”.
”Cine e în formă va juca”
Marinescu e conştient că niciunul dintre jucători nu are garantat postul de titular şi consideră că lupta pentru un loc în primul unsprezece nu poate să fie decât benefică: ”Mă bucură că avem un lot numeros, e şi normal să fie concurenţă mare pe posturi atunci când ai obiective îndrăzneţe ca ale noastre. Sunt sigur că vor intra pe teren cei mai în formă, Mister urmând să decidă la momentul respectiv pe cine va miza. Suntem implicaţi şi în Cupa României, pe care vrem să o păstrăm la Ploieşti, aşa că fiecare va avea şansa lui”.

O parte dintre declaraţiile lui Laurenţiu Marinescu le puteţi viziona, în exclusivitate, la FCP TV.

Sursa: fcpetrolul.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite