România, raiul impostorilor: Ce făcea Dario Bonetti la Dinamo pentru 6.000 de euro pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dario Bonetti e în litigiu cu Dinamo pentru că refuză rezilierea contractului
Dario Bonetti e în litigiu cu Dinamo pentru că refuză rezilierea contractului

În ţara în care competenţa nu contează, de multe ori, incompetenţa e chiar premiată şi promovată. Avem exemple, în acest sens, în toate domeniile de activitate.

Dinamo a fost salvată de la retrogradare, în mod miraculos, în sezonul trecut, după ce Duşan Uhrin jr a înşirat rezultatele pozitive pe final de play-out.

Drept „răsplată“, antrenorul ceh a fost lăsat să plece. Fără să aibă vreo ofertă mai bună! De altfel, Uhrin jr (53 de ani) e liber de contract şi acum.

În locul său a fost adus Dario Bonetti (60 de ani). Astfel, Dinamo a pus în fruntea unui lot „subţire“ un tehnician fără CV, „creat“ de fotbalul românesc. Pentru că, până la prima sa sosire în „Ştefan cel Mare“, în 2009, Bonetti antrenase nişte grupări care nu spun nimic în fotbalul mare: Potenza (Italia), Sopron (Ungaria), Gallipoli (Italia) şi Stabia (Italia). Nici după plecarea de la Dinamo, în octombrie 2009, nimeni nu l-a căutat pe tehnicianul italian. Dovadă şi faptul că a prins un singur angajament în afara Ligii I, adunând şapte partide ca selecţioner al Zambiei. Apoi, Bonetti a fost, din nou, „reciclatׅ“ de fotbalul românesc: Dinamo (aprilie - noiembrie 2012), ASA Târgu Mureş (iulie - august 2016) şi, din nou, Dinamo (iulie - septembrie 2021).

După cum se poate vedea, italianul a avut fix trei contracte, în ultimii nouă ani, toate în România! Şi nu e de mirare că a fost aşa, după ce vedem ce a spus Cornel Dinu, într-o intervenţie la Telekom Sport, despre comportamentul lui Bonetti, la ultimul său mandat în „Ştefan cel Mare“.

Ce a spus Cornel Dinu?

*Mi s-a confirmat din mai multe locuri că vechiul antrenor al lui Dinamo (n.r. - Dario Bonetti) era singurul antrenor care stătea cu ochelari de soare în timpul şedinţei de pregătire şi chiar fuma în timpul antrenamentului. El conducea antrenamentul cu ţigara în gură.

*Nu se mai întâmplă aşa ceva în lume. Şi el a fost adus ca un salvator al lui Dinamo. Deci nimic nu e întâmplător din ce s-a întâmplat la Dinamo, în ultimii ani.

*Acum, Rednic a preluat echipa de câteva zile şi vreau să-i urez mult succes şi sper să găsească cele mai bune soluţii.

8 meciuri a adunat Dario Bonetti, la ultimul său mandat la Dinamo: 2 victorii, 6 înfrângeri, golaveraj: 6-17.   6.000 de euro era salariul lunar al lui Dario Bonetti la Dinamo.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite