România dă o nouă lovitură pe plan sportiv: După Euro 2020 la Bucureşti, Clujul va găzdui un alt eveniment major

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă România are carenţe mari în ceea ce priveşte infrastructura extrasportivă, marile competiţii au început să ajungă tot mai des în diferite oraşe ale ţării.

Bucureştiul a găzduit finala Ligii Europa în 2012, iar Capitala va avea onoarea de a organiza patru partide din cadrul Euro 2020.

Între cele două evenimente, Clujul a organizat în 2017 Campionatele Europene de Gimnastică şi de Baschet. Iar în 2021, ardelenii vor primi un alt eveniment de anvergură. Vorbim despre Campionatul European de Volei feminin.

Serbia, Croaţia şi Bulgaria vor fi celelalte ţări organizatoare. Grupa din România se va desfăşura la Cluj. Tocmai în acest sens, preşedintele federaţiei europene, Aleksandar Boricici (Serbia), dar şi vicepreşedintele Renato Arena (Italia) au avut întrevederi cu Marius Dunca (Ministrul Tineretului şi Sportului), cu Mihai Covaliu (preşedintele COSR) şi cu conducătorii Federaţiei Române de Volei. 

Oficialii europeni au plecat mulţumiţi de răspunsurile primite în România. Ei mai aşteaptă acum doar ca Guvernul României să trimită o scrisoare de garanţie către forul european.

„O spun foarte răspicat. MTS sprijină organizarea unui eveniment internaţional de asemenea amploare. De când am venit ca ministru, am încurajat aceste iniţiative. Sportul e cel mai bun ambasador pe care îl avem şi e o şansă uriaşă să ne promovăm ca ţară. În 2017, am avut 110 competiţii internaţionale în România, iar feedback-ul e unul pozitiv. Avem trei ani în faţă să ne pregătim pentru acest Campionat European şi, cu siguranţă, vom face o figură frumoasă“, a subliniat Marius Dunca, Ministrul Tineretului şi Sportului.

Ultima participare a României la Campionatul European de volei feminin datează din 2015, atunci când tricolorele au ocupat locul 15. Cea mai bună performanţă după Revoluţie e locul 6, ocupat în două rânduri, în 1991 şi în 1999.

În 1963, România a mai organizat o dată Campionatul European de volei, la Bucureşti, obţinând aurul la băieţi şi bronzul la fete.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite