Răzvan Burleanu, cooptat într-o comisie importantă de la Bruxelles. Oficialul FRF e în echipă cu nume selecte din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criticat adesea de fostul şef de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, pentru că n-ar avea deloc trecere pe la FIFA şi UEFA, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dovedeşte însă că are relaţii chiar şi la nivel mai înalt.

Dovadă este faptul că Burleanu a fost inclus recent într-un grup select de 15 personalităţi europene, grup de lucru în diplomaţia sportivă, care se va reuni pentru a doua oară la Bruxelles, la 4 decembrie. Grupul este condus de Pál Schmitt, fostul preşedinte al Ungariei din perioada 2010-2012, dar totodată şi fost campion olimpic la scrimă, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 1968 şi 1972.
Printre colegii lui Burleanu se mai numără francezul Jean Brihault, preşedintele Federaţiei Europene de Handbal, irlandeza Mary Davis, CEO al Special Olympics, tirista slovacă Danka Bartekova, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, olandeza Esther Vergeer, câştigătoare a 42 de turnee de Mare Şlem pentru paralimpici şi polonezul Adam Giersz, fost tenismen şi fost ministru al sportului în ţara sa natală. 
Misiunea celor 15 este aceea de a-l ajuta pe comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, Tibor Navracsics, de a identifica modalităţile prin care sportul poate ajuta Uniunea European să-şi atingă obiectivele legate de politica externă. De asemenea, grupul va înainta diverse recomandări Comisiei, legate de agenda sportivă, până în iunie 2016.
Zagorakis e la Parlamentul European
Sportul este un subiect important şi pentru celelalte instituţii europene. Astfel, în anul 2015 a fost creat Intergrupul pentru sport din Parlamentul European, care este prezidat de doi politicieni importanţi de la Bruxelles, belgianul Marc Tarabella şi spaniolul Santiago Fisas. De asemenea, fostul mare internaţional grec Theodoris Zagorakis este secretar general al structurii. Intergrupurile sunt platforme neoficiale, ce includ membri din diferite partide politice şi care se concentrează asupra unor subiecte specifice şi de interes comun.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite