Război total: cel care a falimentat o echipă în Scoţia e supărat că n-a ajuns patron la Rapid. Cum ameninţă clubul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angelo Massone
Angelo Massone

Angelo Massone se vedea deja finanţator în Giuleşti, însă n-a putut îndeplini ceea ce ar fi trebuit să fie o formalitate pentru un om care vrea să preia o echipă de fotbal. Cu toate acestea, tot Massone e cel care iese la atac, după ultimele evenimente la Rapid.

După o zi importantă, poate cea mai importantă din ultima perioadă la Rapid, bucureştenii au numit un nou antrenor, iar omul de afaceri Valerii Moraru s-a autoproclamat noul patron al clubului. Chiar dacă investirea sa oficială ţine, deocamdată, de semnarea actelor, iminenta sosire a lui Moraru în Giuleşti a declanşat deja un scandal.

Italianul Angelo Massone, omul care a dus Livingston până la un pas de faliment în Scoţia, credea că el va ajunge acţionar la Rapid. Mai ales că semnase şi un precontract cu adiminstratorul judiciar al clubului, Cristina Andronache, în vederea preluării echipei. Numai că vânzarea Rapidului a fost condiţionată de prezentarea unei garanţii bancare, în valoare de un milion de euro, de către omul de afaceri italian. Cum Massone n-a putut prezenta această garanţie, precontractul semnat cu Andronache a devenit nul.

Chiar şi aşa, după ce a aflat că Moraru poate ajunge patron la Rapid, Massone a reacţionat furios, publicând un comunicat prin care a ameninţat că va da Rapidul în judecată. 

Ce a scris?

„Subsemnatul Angelo Massone am luat la cunoştinţă, din presă, despre o situaţie improprie negocierilor şi actelor semnate de către mine cu acţionarul majoritar, domnul Adrian Zamfir, sub îndrumarea administratorului judiciar Cristina Andronache, deţinătorul a 99,72% din acţiunile Clubului Rapid.

Arăt faptul că, în data de 15.07.2014, am semnat cu acesta un contract de vânzare-cumpărare de acţiuni, urmare a contractului de opţiune de cumpărare, având acelaşi obiect şi care a fost semnat în data de 16.06.2014. Condiţiile contractuale stabilite nu mi-au permis, cu toate eforturile pe care le-am făcut atât eu, cât şi avocaţii mei, să clarific situaţia deţinătorilor acţiunilor clubului Rapid.

Subsemnatul, m-am angajat contractual ca în afară de preţul pe acţiuni, să susţin activitatea atât financiară, cât şi profesională a clubului Rapid. În acest sens, am angajat discuţii avansate cu internaţionalul Ze Maria, pentru preluarea de către acesta, în calitate de antrenor, a clubului în vederea readucerii clubului Rapid la un nivel înalt în lumea fotbalului românesc şi internaţional.

După semnarea contractului, am luat la cunoştinţă de acţiunile a trei suporteri (Ciobanu Paul Vasile, Matei Mihai Adrian, Căprăroiu Alexandru Răzvan) întreprinse în această perioadă, care sper că vor servi interesele clubului Rapid şi nu strict interesele lor financiare.

Toate discuţiile şi negocierile ce se fac în momentul de faţă cu domnul Valerii Moraru le consider premature şi nu vor putea fi finalizate legal corespunzător decât printr-un acord global între părţi. Declar prin prezenţă, în mod oficial, că în situaţia în care voi fi împiedicat, într-un mod fraudulos, să preiau pachetul majoritar de acţiuni conform contractului semnat, voi împuternici irevocabil pe reprezentanţii mei legali pentru a întreprinde toate demersurile necesare, atât civile cât şi penale, împotriva tuturor celor ce se fac vinovaţi de aceasta“, se arată în comunicatul redactat de Massone.

CITEŞTE ŞI:

*Telenovela Rapid, episodul 2014: Clubul ar avea un nou patron, însă, ca de obicei, lipseşte ceva. Ultimele noutăţi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite