Veterana Cătălina Ponor a terminat calificările la gimnastică. A ratat finala la sol, însă se va lupta pentru medalii la bârnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor a fost portdrapelul României
Cătălina Ponor a fost portdrapelul României

Cătălina Ponor, portdrapelul României, a reuşit să se califice în finala la bârnă a competiţiei de gimnastică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, ratând însă calificarea în ultimul act la sol.

UPDATE Cătălina Ponor s-a calificat, duminică noapte, în finală la bârnă la Jocurile Olimpice de la Rio, fază în care va concura pentru medalie în 15 august.

Cătălina Ponor a fost notată, duminică seară, în subdiviziunea a 2-a, cu 14,900, iar în cursul nopţii, când s-au încheiat evoluţiile din subdiviziunea a 5-a, gimnasta tricoloră a aflat şi vestea calificării sale în finala la bârnă de pe locul 5.

Primele opt clasate în calificări la acest aparat vor performa în finala din 15 august.

”Nu-mi vine să cred că se întâmplă cu adevărat. La 29 de ani, trei ani de stat acasă, revenire în gimnastică în aprilie 2015, operaţie la tendonul lui Ahile, cinci luni de recuperare şi sunt aici, cu singura mea şansă de a obţine ce-mi doresc”, a scris Cătălina Ponor pe contul ei de Facebook. 

UPDATE Gimnasta Cătălina Ponor a ratat calificarea în finală la sol, la Jocurile Olimpice de la Rio, cu nota 14,200 ocupând locul 9 la începutul subdiviziunii a patra din cinci programate în calificări, în condiţiile în care doar primele opt clasate vor evolua în finalele pe aparate.

Cătălina Ponor a obţinut nota 14,200 la sol în calificările de duminică în subdiviziunea a 2-a, iar după încheierea celei de-a treia subdiviziuni, sportiva tricoloră se afla pe locul 9, dar prima gimnastă americană intrată la sol, Gabrielle Douglas, a primit nota 14,366 şi a depăşit-o în clasament pe Ponor.

Astfel, Cătălina Ponor ratează finala la sol, în condiţiile în care doar primele opt clasate ajung în ultimul act.

-ŞTIREA INIŢIALĂ-

Notele obţinute de Cătălina Ponor obţinute, duminică, în subdiviziunea a 2-a a calificărilor sunt următoarele: sol – 14,200 şi la bârnă – 14,900. Calificările includ cinci subdivizuni, ultima fiind programată de la ora 03.57 (ora României), astfel că abia atunci se vor cunoaşte echipele calificate în finală, dar şi sportivele care obţin calificarea în finală la individual-compus şi în finalele pe aparate. Finala feminină la individual-compus va avea loc în 11 august, iar finalele pe aparate, între 14-16 august.

Cătălina Ponor este singura reprezentantă a gimnasticii feminine româneşti la Rio de Janeiro. Ea se află la a treia participare la Jocurile Olimpice, după cele din 2004 şi 2012.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite