Petrolul - Dinamo 2-2 / Nervi şi scandal pe arbitraj. Stoican: „Îmi pare rău de ce am făcut“. Negoiţă ameninţă cu retragerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavius Stoican a zâmbit doar în startul partidei. Nu şi la pauză. FOTO: Răzvan Păsărică
Flavius Stoican a zâmbit doar în startul partidei. Nu şi la pauză. FOTO: Răzvan Păsărică

Derby-ul etapei a 25-a, Petrolul - Dinamo (2-2), a mai adus un egal pentru echipa lui Lucescu, şi un punct pentru Dinamo, care a arătat că a trecut peste şocul Steaua, din Cupa României. Arbitrajul i-a nemulţumit pe oaspeţi, pe antrenorul Flavius Stoican, dar şi pe finanţatorul Ionuţ Negoiţă.

Într-o partidă în care „câinii" au reclamat două penalty-uri neacordate de către centralul Petrescu, un moment controversat s-a petrecut în finalul primei reprize (45+2), când Flavius Stoican a fost trimis în tribune de către central.

Stoican a intrat pe teren 

Asta pentrui că, nemulţumit de deciziile lui Radu Petrescu, antrenorul dinamovist a intrat pe terenul de joc şi a protestat vehement. 

Iniţial, Stoican nu a dorit să accepte decizia arbitrului, şi a urcat în tribune abia după ce partida a fost întreruptă aproape două minute. După meci, antrenorul dinamovist şi-a cerut scuze pentru atitudinea sa. 

„Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut, nu mă caracterizează, indiferent de ce greşeli au fost făcute. Nu sunt în măsură să comentez arbitrajul, am trăit la intensitate maximă. Eu trebuie să mă corectez şi nu trebuie să am asemenea ieşiri. Aşa cum eu îmi analizez greşelile propriei echipe, nu este normal să analizez greşelile arbitrilor. Ceea ce am făcut... aşa am simţit la momentul respectiv, nu am făcut voit“, a declarat Stoican, la Digi Sport.

Negoiţă: „Sunt pe punctul de a claca. Mă gândesc serios să mă retrag din fotbal“

Mult mai vehement în declaraţii faţă de abitraj a fost finanţatorul dinamovist Negoiţă. Acesta a pus tunurile pe arbitrul Petrescu şi a susţinut că s-ar purtea retrage din fotbal. 

„E inadmisibil. Li se dă un penalty care nu a fost, nu ni se dau nouă două penalty-uri clare! Vă daţi seama ce viciere de rezultat. Am pierdut două puncte. Nu ştiu cine l-a delegat pe acest arbitru, cum îşi permite la un meci aşa important să facă aşa erori grave şi toate într-o direcţie. Sunt pe punctul de a claca, pentru că nu mă aşteptam ca această mizerie să fie atât de profundă. Trebuie să evaluez ce voi face pe viitor. E bătaie de joc. Acum înţeleg de ce nu vor intra oameni serioşi în fotbal. Mă gândesc foarte serios să mă retrag din fotbal. Deocamdată o să iau o pauză şi mă mai gândesc", a declarat Negoiţă, televiziunea Sport.ro. 

Lucescu Jr: „Şi arbitrul a avut un meci greu“

De partea cealaltă, Răzvan Lucescu a considerat că Petrolul a pierdut două puncte importante prin acest egal, dar şi că penalty-ul obţinut şi transformat de Albin, în startul partidei, a fost acordat corect de către central. 

„Eu nu vreau să comentez arbitrajul. Dar mi se pare exagerat ce se comentează. Cred că a a fost penalty la Albin, poate a fost 11 metri şi pentru Dinamo. A fost un meci greu nu doar pentru ambele echipe, dar şi pentru arbitru. Am aruncat două puncte pe fereastră, am avut un debut excelent de meci, însă am avut ghinion. La scorul de 2-1 am ratat câteva situaţii foarte clare de a marca, iar apoi a venit faza ghinionistă de la golul egalizator al lui Dinamo. Ambele echipe au încercat un presing agresiv, a ieşit un joc destul de intens. Dinamo a revenit în joc prin câteva situaţii norocoasei", a spus, după meci, Răzvan Lucescu, la Digi Sport.

Petrolul şi Dinamo au încheiat la egalitate, scor 2-2, într-un meci din etapa a 25-a a Ligii I. Petrolul e pe 3, cu 48 de puncte, la 10 puncte în spatele liderului Steaua (care va juca luni, cu FC Botoşani), iar Dinamo ocupă locul 4, cu 40 de puncte, dar poate fi depăşită de FC Vaslui. 

Vezi şi 

VIDEO Petrolul-Dinamo 2-2. Guilherme l-a privat pe Lucescu jr. de prima victorie la Ploieşti. Bărboianu, gol de generic pentru "câini"; arbitrajul a fost iar pus la zid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite