Am jucat ca niciodată, am pierdut ca întotdeauna. Radu Voina a dezvăluit că oficialii Oltchimului au făcut o greşeală imensă pentru care a plătit echipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Voina
Radu Voina

Fostul antrenor al vâlcencelor cunoaşte foarte bine punctele forte şi pe cele slabe ale echipei. El a explicat motivul pentru care s-a pierdut finala Ligii Campionilor. Apoi, a făcut un anunţ extrem de dureros pentru iubitorii de handbal.

Radu Voina a lăsat de înţeles că mentalitatea românească şi lipsa de concentrare, în ultimele minute, au făcut ca formaţia din Râmnicu Vâlcea să rateze o şansă uriaşă.

„Meciul de la Gyor a fost primul pentru Oltchim în acest sezon în carea fost perfectă 59 de minute şi 30 de secunde. Până acum, avea cam 30-40 de minute bune de meci. Acum i-au lipsit 30 de secunde, pentru a se califica în finală. Dar, uneori nu ajunge să fii perfect nici 59 de minute şi 59 de secunde. Îmi pare rău pentru fete, tuturor ne pare rău, dar mâine când ne vom trezi, ne vom aminti că echipa calificată în finală e Gyor, chiar dacă Oltchim a fost aproape perfectă. Chiar şi eu am crezut că le batem mult mai rău decât 25-24 de azi şi ne calificăm. Am fost optimist, am crezut în ele“, a declarat tehnicianul.

El a făcut şi o analiză, per ansamblu, a meciului de la Veszprem. „Gyor a jucat rău, dar nu pentru că a avut o zi proastă, ci pentru că Oltchim nu i-a permis altceva, Oltchim a jucat bine. A fost meciul portarilor în opinia mea, mi-a plăcut şi atitudinea fetelor la Oltchim. Altădată a fost în prim-plan Bulatovici, acum a fost rândul lui Pineau, mi-a plăcut de ea. Poate dacă i se dădea mai mult credit până acum, era altceva“, a continuat Voina.

Crede că turul nu trebuia jucat la Bucureşti

Acesta a insistat că, în prima manşă, oficialii clubului au luat o decizie greşită, din dorinţa de a câştiga 50.000 de euro în plus din vânzarea biletelor. Partida tur s-a disputat la Sala Polivalentă, din capitală, care are o capacitate mai mare decât sala din Râmnicu Vâlcea.

„Acum, cred că trebuie asumată responsabilitatea şi din alt punct de vedere. Cine a decis să mute echipa la Bucureşti, pentru meciul tur, trebuie să-şi asume. Oltchim a jucat, de fapt, două meciuri în deplasare. Nu cred că reţeta financiară era importantă, ci obiectivul. Trebuia să se joace la Râmnicu Vâlcea, unde fetele sunt obişnuite“, a afirmat Voina.

„Nu vor rămâne nici 30% dintre jucătoare“

Fostul tehnician al clubului vâlcean a făcut un anunţ dureros legat de viitorul echipei. „Cred că e posibil să fie un moment de cumpănă pentru Oltchim. Nu ştiu ce jucătoare vor mai rămâne şi care va fi soarta echipei. Am spus înaintea celor două meciuri cu Gyor că, şi dacă vor juca finala, nu vor rămâne probabil nici 30 la sută din actualele jucătoare!“, a declarat Voina.

Oltchim a ajuns în primele patru echipe din lume şi asta e o mândrie. Radu Voina
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite