Octavian Bellu şi Mariana Bitang au luat o decizie radicală: "Nu mai suntem antrenorii lotului feminin de gimnastică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Bitang a declarat, luni, agenţiei Mediafax, că ea şi Octavian Bellu nu mai sunt antrenori coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică.

Mariana Bitang a mai declarat că nu va însoţi delegaţia României la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), competiţie care va începe în 3 octombrie.

"După Campionatele Europene, după luna iunie, calitatea noastră de antrenori coordonatori a încetat. Este o decizie definitivă. Încercăm să mai ajutăm cum putem, am făcut cât am putut", a declarat Mariana Bitang pentru MEDIAFAX.

Bitang şi Bellu vor continua însă implicarea în parteneriatul public-privat dintre OMV Petrom şi gimnastica feminină, conform contractului care a fost semnat în primăvara acestui an, suma donată de sponsor fiind de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltare şi selecţie la nivelul copiilor, în intervalul 2014-2016. Printre prevederile acestui proiect se numără şi selecţionarea a circa 150 de copii din toată ţara, cu vârste între 5 şi 9 ani, care vor intra în pregătire în şase centre regionale: Bucureşti (cluburile Steaua şi Dinamo), Deva, Oneşti, Timişoara şi Constanţa.

România va participa la Mondiale cu 7 gimnaste: Ştefania Stănilă, Ana Maria Ocolişan, Larisa Iordache, Silvia Zarzu, Andreea Munteanu, Cristina Tudorache şi Ioana Nicoară. Gimnastele tricolore vor fi însoţite de staful tehnic format din Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu şi Cristian Moldovan, conform unei informări a Federaţiei Române de Gimnastică.

 Octavian Bellu şi Mariana Bitang au fost foarte dezamăgiţi de rezultatul alegerilor de la COSR, când Bellu a fost învins în cursa pentru preşedinţie de Alin Petrache. 

Pe perioada cât a fost antrenor federal al lotului olimpic feminin de gimnastică, Octavian Bellu a obţinut 305 medalii, dintre care 39 la Jocurile Olimpice! Bellu a fost declarat "cel mai titrat antrenor din lume". 

Mariana Bitang, într-un interviu exclusiv "Adevărul": "Dacă Bellu a fost prea bătrân pentru COSR, e bătrân şi pentru gimnastică"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite