Mutu, într-o companie selectă pe lista procurorilor italieni. Numele românului apare în cel mai nou scandal din Serie A

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mutu
Adrian Mutu

Fotbalul italian stă din nou pe un butoi de pulbere, iar scandalul care e pe cale să izbucnească este legat de transferurilor unor fotbalişti, între care se află şi Adrian Mutu.

Este pe undeva copia a ceea ce s-a petrecut în Dosarul transferurilor de la noi, doar că la dimenisunile par altele. Concret, Fiscul şi procurorii italieni anchetează 50 de transferuri suspecte de a fi privat statul de taxele care i se cuveneau, iar ieri dimineaţă  Garda Financiară a efectuat percheziţii la 41 de cluburi cercetate în dosar. Au fost confiscate acte şi interogate persoane importante, în vizorul anchetatorilor fiind conducători de club de la AC Milan, Lazio, Juventus sau AS Roma. Cazul a fost numit "Fuorigioco" (Ofsaid) şi a fost deschis la Napoli în 2012, unde patru procurori au detectat o reţea în care sunt angrenate 35 de cluburi din Serie A şi B, precum şi 64 de persoane - conducători, fotbalişti şi agenţi de jucători. Ar fi al treilea scandal de proporţii din Italia, după Calciopoli şi Calcioscommesse, în care s-au depistat o serie întreagă de meciuri trucate.
Are peste 100 de goluri în Serie A
În afara cazului Mutu, dosarele cuprind nereguli referitoare şi la alţi jucători celebri, cum sunt Diego Milito, Hernan Crespo, Ezeqiel Lavezzi, Ciro Immobile sau Cristian Molinaro. Presa italiană n-a precizat deocamdată care este transferul cercetat în cazul lui Mutu, dar se pare că este vorba despre cel de la Juventus la Fiorentina, perfectat în 2006. Oficial, acesta afost declarat ca fiind parafat pentru 8 milioane de euro. Mutu a jucat în Italia între 2000 şi 2012, cu o pauză de un an când a fost la Chelsea. El a evoluat pentru Inter, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina şi Cesena, cel mai mult evoluând la Fiorentina, unde a stat cinci sezoane, între 2006 şi 2011.  El a înscris mai mult de 100 de goluri în prima ligă italiană, fiind singurul jucător român care a reuşit asta în Italia.
 

“Aspirator” de necazuri
Cariera sportivă a lui Adrian Mutu este presărată cu tot felul de  probleme, aceasta fiind ultima dintr-un palmares bogat în infracţiuni. De departe, cea mai grea problemă a fost cea de la Chelsea, unde a fost prins că se droga, folosind cocaina, ceea ce i-a adus o suspendare de şapte luni, o amendă însemnată şi un proce de drată cu londonezii, care i-au cerut despăgubiri de 17 milioane de euro. În afara acesteia, Mutu a mai fost prin dopat cu sibutramină, în Italia, pentru care a fost suspendat nouă luni. Ulterior a bătut un ospătar în Florenţa, luând în primă instanţă, un an şi două luni de închisoare cu suspendare. Şi în România, a fost implicat într-un caz asemănător, la Constanţa, în cantonamentul naţionalei, dar atunci a scăpat nevătămat.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite