Monica Niculescu a învins-o pe Sorana Cîrstea, în primul tur la Indian Wells

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea Monica Niculescu, locul 45 WTA, a învins-o, cu scorul 4-6, 6-3, 6-1, pe Sorana Cîrstea, locul 66 WTA, în primul tur a turneului Premier Mandatory de la Indian Wells.

Competiţia californiană a început pe Stadium 2 de la Indian Wells Tennis Garden cu un duel sută la sută românesc. Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea au oferit puţinilor spectatori care au populat arena de 8.000 de locuri un meci echilibrat şi cu unele momente de bună calitate. Cele două jucătoare au etalat tenisul lor obişnuit. Monica Niculescu a evoluat mai defensiv, dar cu ruperi de ritm şi lovituri variate, în timp ce Cîrstea a jucat agresiv, şi-a asumat riscuri, căutând mereu lovitura decisivă. Câştig de cauză au avut tenacitatea şi răbdarea Monică Niculescu, în detrimentului jocului oscilant al Soranei.

Cîrstea a câştigat primul set după două serii de break-rebreak, prima chiar la start şi a doua la 3-2, pentru jucătoarea mai slab clasată. Un nou break în ghemul al zecelea a dus setul în dreptul Soranei Cîrstea, cu 6-4, după aproape 47 de minute. Apoi agresivitatea Soranei a scăzut, jocul ei a fost inundat de greşeli, mai ales cel de la fileu, astfel că Monica Niculescu a preluat iniţiativa. Sportiva din Slatina a început cu break şi setul al doilea, a repetat reuşita la 5-3 şi a egalat situaţia, după o oră şi 25 de minute de la start, a relatat News.ro. Decisivul a fost un monolog al Monicăi Niculescu, care a cedat doar un ghem, pe propriul serviciu, la 2-0 pentru ea. Niculescu s-a impus după un meci de o oră şi 50 de minute. În faza următoare, ea va evolua cu elveţianca Timea Bacsinszki, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 15, care a stat în manşa inaugurală. Monica Niculescu are 4-3 în întâlnirile directe cu jucătoarea elveţiană de origine română

Calificarea în turul secund este recompensată cu 22.325 de dolari şi cu 35 de puncte WTA. Învinsa va primi 13.650 de dolari şi 10 puncte WTA. În competiţia de la Indian Wells mai sunt trei românce pe tabloul principal, Simona Halep, locul 4 WTA, Irina Begu, locul 32 WTA şi Patricia Maria Ţig, locul 99 WTA. Primele două sunt acceptate direct în turul al doilea, în timp ce Ţig va evolua în prima manşă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite