Petrolul-Vikingur 3-0 / După 18 ani, ploieştenii revin cu o victorie în Europa League. Gicu Grozav a fost omul meciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrolul-Vikingur a fost primul meci european al Petrolului după o pauză de 18 ani FOTO Răzvan Păsărică
Petrolul-Vikingur a fost primul meci european al Petrolului după o pauză de 18 ani FOTO Răzvan Păsărică

Petrolul-Vikingur s-a terminat 3-0 şi ploieştenii şi-au rezolvat în mare măsură calificarea în turul al treilea preliminar al Ligii Europa. Returul va avea loc joia viitoare în Insulele Feroe.

„Lupii galbeni“ au sărbătorit cu o victorie revenirea după 18 ani în cupele europene. Şi nici n-avea cum să fie altfel, pentru că în faţa vice-campionilor României s-au aflat nişte amatori. “Jucătorii activează în toate domeniile. Avem  marinari, dulgheri, vânzători şi electricieni", avertiza înaintea partidei antrenorul lui Vikingur, Sigfriour Clementsen. Iar amatorii au făcut ceea ce era în stare să facă o echipă de pe locul 8 în “puternicul” campionat din Feroe. Adică să se apere în 10 oameni şi să încerce să lovească, în rarele momente în care au avut mingea, pe contraatac.

Fără Bokila, care se antrenează cu alte echipe, deşi Contra susţine că l-a trecut pe lista UEFA, Petrolul l-a redescoperit pe Gicu Grozav, autorul unei duble (49, 68) şi al unei evoluţii entuziasmante. Primul care şi-a trecut numele pe lisa marcatorilor a fost spaniolul Pablo de Lucas (26), mijlocaşul central adus în această vară de la Salamanca. La 3-0, returul de peste o săptămână, din Insulele Feroe, pare o simplă formalitate.


Min. 90+3 Petrolul învinge Vikingur cu 3-0. Manşa retur va avea loc săptămâna viitoare în Insulele Feroe. Grozav a fost omul meciului.

Min. 90 Arbitrul întâlnirii arată trei minute de prelungire.

Min. 82 Prahovenii mai fac două schimbări: a ieşit Mustivar, a intrat Romario, a ieşit Geraldo, a intrat Naziri.

Min. 80 Petrolul se joacă cu ocaziile. Boudjemaa trimite din careu la colţul lung, mingea trece puţin pe lângă poartă.

Min. 76 Hamza trimite mingea cu capul spre poarta adversă, un fundaş feroez scoate de pe linia porţii.

Min. 68 GOOOL Petrolul!!! Grozav reuşeşte "dubla": mijlocaşul ploieştenilor trimite cu capul o minge plouată, care intră în plasă. Soarta calificării este tranşată.

Min. 65 Portarul de 39 de ani al lui Vikingur respinge greu mingea trimisă cu capul de Hoban, scorul rămâne nemodificat.

Min. 63 Guilherme respinge mingea din faţa a doi atacanţi feroezi, care scăpaseră singuri cu Pecanha.

Min. 62 Schimbare la Petrolul: iese Teixeira, intră Manasse.

Min. 56 Ocazie mare pentru Petrolul: Buodjemaa şutează din careu la colţul lung, dar mingea trece puţin pe lângă poarta oaspeţilor.

Min. 53 Hamza a ratat o lovitură de la 11 metri: atacantul a trimis puternic mingea în stâlpul din dreapta porţii lui Vikingur.

Min. 49 GOOOL Petrolul!!! Grozav a luat o acţiune pe cont propriu, a driblat jumătate de echipă adversă şi a trimis mingea în plasă.

Min. 46 A început repriza a doua. Oaspeţii au avut lovitura de start.


Min. 45 Prima repriză se încheie cu avantajul minim al Petrolului.

Min. 39 Hamza ratează cea mai mare ocazie de gol a Petrolului: atacantul trimite cu capul spre poartă feroezilor, dar Turi respinge greu balonul de pe linia porţii.

Min. 35 Grozav a încercat o reluare spectaculoasă, din cădere, dar mingea s-a dus mult peste poarta lui Vikingur.

Min. 28 Hamza reia acrobatic, cu călcâiul, spre poarta adversă, fără probleme pentru portarul feroezilor.

Min. 26 GOOOL PETROLUL!!! Pablo de Lucas deschide scorul la Ploieşti graţie unui şut de la peste 20 de metri. Faza premergătoare marcării golului a fost una lucrată la antrenament: Teixeira a executat lung un corner, Grozav a recentrat la marginea careului, iar de Lucas a prins un şut sănătos, care a intrat în plasă.

Min. 20 Hoban trage puternic din lovitură liberă, dar Turi respinge cu greu balonul în faţă.

Min. 18 Petrolul atacă steril, feroezii se apără cu toate liniile.

Min. 16 Hamza cade în careu şi cere penalty, dar arbitrul lasă jocul să continue.

Min. 13 Guilherme trage puternic din unghi, dar portarul advers respinge mingea până la Boudjemaa al cărei voleu se duce mult peste poartă.

Min. 10 Petrolul pune presiune pe Vikingur, dar echipa amatoare din Feroe se apără aglomerat şi iese din încercuire.

Min. 5 Petrolul s-a instalat deja în jumătarea de teren adversă.

Min. 3 Grozav are prima ocazie pentru Petrolul, dar şutul său trece mult pe lângă poarta adversă.

Min. 1 A început partida. Petrolul a avut lovitura de start.


UPDATE Cei doi antrenori au stabilit cei jucătorii pe care îi vor trimite în teren încă din startul partidei:

Petrolul: Pecanha - Achim, Geraldo, Hoban, Guilherme - Mustivar, De Lucas - Boudjemaa, Teixeira, Grozav, Hamza. Antrenor: Cosmin Contra.

Vikingur: Turi - B. Hansen, Sam Jacobsen, E. Jacobsen, Lervig - Vatnhamar, H. Jacobsen, Djurhuus, Djordjevic - Petersen - Justinussen. Antrenor: S. Clementsen.

Petrolul-Vikingur este prima partidă pentru ploieşteni în cupele europene după o pauză de 18 ani, ultima prezenţă a ploiştenilor în aceste competiţii consemnându-se în 1995, când „lupii” au fost eliminaţi din Cupa UEFA de Rapid Viena. Disputa Petrolului împotriva feroezilor de la Vikingur este, cel puţin teoretic, extrem de dezechilibrată. Nordicii sunt pe locul 8 din 10 în campionatul intern, iar în ultimele 11 partide au obţinut o singură victorie. 

Cosmin Contra: Obiectivul meu, ca antrenor al Petrolului, este să joc cel puţin play-off-ul Europa League. Vreau să aduc o echipă cu nume la Ploieşti. Jucătorii vor încasa prime doar dacă ajungem în grupe.


 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite