FOTO Victor Piţurcă: „Mutu a plâns când l-am anunţat că renunţ la el. Dragomir vrea să facă rău echipei naţionale. Dinu e o jigodie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Piţi s-a izolat după ultimele meciuri din preliminariile pentru Mondialul din 2014. Acuzat vehement de specialişti şi de opinia publică, tehnicianul de 56 de ani iese acum la contraatac.

UPDATE 14.46 - După aproape două ore, conferinţa lui Victor Piţurcă s-a încheiat.

UPDATE 14.45 - Piţurcă despre posibila sa demisie de la echipa naţională: „Nu pot să-mi dau demisia pe munca mea. Am 20 de meciuri în acest mandat dintre care 10 victorii, 6 egaluri şi doar 4 înfrângeri. Să ai un asemenea bilanţ cu o echipă mult schimbată e o performanţă, în viziunea mea“.

UPDATE 14.40 - Piţurcă despre faptul că l-a întrebat pe Chipciu unde vrea să joace, înainte de a-l întroduce pe teren, la Budapesta: „Nu e şocant să-l întrebi pe un jucător unde vrea să joace. I-am întrebat şi pe alţii. De ce mă întrebaţi de chestia asta? Asta e o întrebare tendenţioasă“.

UPDATE 14.37 - Piţurcă despre Keşeru şi faptul că n-a jucat deloc cu Ungaria şi cu Olanda: „A reacţionat bine în antrenamente, însă jocurile au fost de aşa natură încât am considerat că nu e nevoie de el. Sper să fie sănătos în iunie şi să-l putem folosi în amicalul cu Trinidad-Tobago“.

UPDATE 14.34 - Piţurcă despre Gică Grozav: „Are nişte calităţi fizice şi tehnice deosebite şi trebuie să-i dau şanse să joace. Altfel, îl pierd şi nu-mi permit să pierd un astfel de jucător“.

UPDATE 14.23 - Piţurcă despre relaţia sa cu Adrian Mititelu: „Mititelu a făcut cea mai mare greşeală a vieţii lui, când m-a dat afară. Şi el e conştient de asta. Eu m-am dus să redresez Craiova cu banii mei, el m-a dat afară şi vedeţi unde a ajuns. El a greşit. Cu mine, Craiova ar fi renăscut. Mi-am dorit mult să rămân la Craiova“.

UPDATE 14.20 - Piţurcă despre relaţia cu amanta sa, Viktoria Blohina: „În viaţa mea privată fac ce vreau eu. O să vorbesc despre viaţa mea privată pe la 80 de ani, când o să-mi scriu memoriile“.

UPDATE 14.16 - Piţurcă despre Dorin Goian: „N-a jucat bine nici cu Ungaria, nici cu Australia, în acel amical, dar am avut încredere în el şi l-am folosit la Budapesta. Dacă ar fi jucat Goian cu Olanda, niciodată n-am fi primit patru goluri. Niciodată!“.

UPDATE 14.11 - Piţurcă despre faptul că l-a introdus pe Mutu la 0-3 cu Olanda: „Intrarea lui pe teren, pe finalul meciului cu Olanda, putea să fie benefică pentru el. N-a înţeles însă acest lucru şi n-a putut profita din cauza modului în care s-a comportat“.

UPDATE 14.10 - Piţurcă despre Cristi Tănase: „A ieşit cel mai rău la testele fizice dintre toţi fotbaliştii aflaţi la lot. Şi-a revenit cu două zile înaintea meciului cu Olanda. Să ştiţi că n-am fost foarte nemulţumit de el cu Olanda. Tănase face faza defensivă mai bine decât Chipciu şi are şi o tehnică mai bună“.

UPDATE 14.07 - Piţurcă despre jucătorii Stelei convocaţi la lot: „Vi se pare că Steaua are jucători formidabili? Jucători care să joace la Inter, la Chelsea, la Barcelona, la Real Madrid, la Manchester United? Spuneţi-mi trei nume.

N-am spus că n-au valoare, însă până la un anumit nivel. Steaua a eliminat Ajax jucând formidabil, dar şi cu noroc. Din păcate, la naţională, steliştii n-au mai prins o formă la fel de bună“.

UPDATE 13.59 - Piţurcă despre Corneliu Vadim Tudor: „Nu o să-l jignesc. M-a atenţionat avocatul, când am ieşit dimineaţă din casă, să nu-l jignesc. O să-l dau în judecată şi sper să se întâmple ceva, fiindcă avem legi în această ţară“.

UPDATE 13.57 - Piţurcă despre Cornel Dinu: „E duşmanul meu, e rivalul meu. Ca jucător, l-am admirat. Ca om, e o jigodie umană, cum mai rar vezi pe lumea asta! Nu-mi iese din cap acel moment când Giovanni (n.r. - Ioan Becali) i-a dat 100 de euro, iar el a băgat banii în buzunar. Nici nu ştiu din ce trăieşte acest om. De unde ştie el, dacă facem 5 contra 2 la antrenamentele naţionalei? A citit în sticla de whisky? Oricum, noi, la Steaua, cu acest tip de antrenament, am reuşit să câştigăm Liga Campionilor în 1986. Aşa am învăţat jocul în viteză, dintr-o atingere. Nu e un antrenament demodat. Toate echipele din lume folosesc acest exerciţiu“.

UPDATE 13.53 - Piţurcă despre relaţia sa cu Dragomir: „În viaţa mea nu o să mai vorbesc cu acest om. De ce? Eu n-am înţeles reacţia lui, dar mai ales răutatea lui. S-a dus la Realitatea TV într-un costum de comunist, era roşu la faţă de răutate. Eu am râs când l-am văzut. El m-a jignit, total nefondant (n.r. – nefondat). E un om foarte periculos. Când îşi pune ceva în gând, mereu, îşi atinge scopul. Eu nu m-am certat cu el. Am răspuns la atacurile lui. Noi niciodată n-am fost prieteni. Am fost amici“.

UPDATE 13.50 - Piţurcă despre salariul său de 400.000 de euro pe an: „Salariul meu nu se diminuează. Primele de calificare se diminuează de la o campanie la alta. Am o primă foarte mică pentru o eventuală calificare la Euro 2016“.

UPDATE 13.47 - Piţurcă despre salariul lui Dragomir: „Întrebaţi-l pe Dragomir de ce are salariul 15.000 de euro pe luna? Ce face el pentru banii aştia? Întrebaţi-l de ce rămânem fără echipe? Am îndobitocit lumea, fiindcă voi, presa, îi puneţi lui Dragomir întrebări la mişto ca să vă faceţi rating-ul“.

UPDATE 13.43 - Piţurcă despre relaţia sa cu Comitetul Executiv: „În contractul meu scrie că discuţiile despre echipa naţională le voi purta cu o singură persoană, cu Mircea Sandu. Voi merge la Comitetul Executiv doar dacă acesta va cere părerea mea despre un subiect sau altul. Probabil, Dragomir voia să merg la Comitetul Executiv de final de an ca să-i povestesc poveşti nemuritoare“.

UPDATE 13.41 - Piţurcă despre meciurile cu Ungaria şi cu Turcia de la Bucureşti: „Vor fi foarte dificile. Va fi foarte foarte greu să luăm 6 puncte, chiar dacă vom juca pe teren propriu. 

Echipa naţională nu e echipă de club, nu suntem în Liga Campionilor, nu suntem în Liga Europa. Aici, se câştigă foarte greu, ai 10 partide de calificare, iar dacă ai pierdut 3 sau 4, atunci s-a terminat totul. 

Dacă cineva crede că la naţională meciurile se pot câştiga uşor, atunci ori e rău-voitor, ori nu se pricepe la fotbal“.

UPDATE 13.37 - Piţurcă despre presiunea rezultatelor: „Nu sunt presat de rezultate, fiindcă pregătesc o echipă naţională pentru viitoarele preliminarii. Obiectivul meu vi-l reamintesc: formarea unei echipe şi calificarea la Euro 2016, dar îmi doresc foarte mult să ajungem şi la Mondialul din 2014. Nu poţi să mergi pe o reconstrucţie totală şi să ai şi rezultate“.

UPDATE 13.35 - Piţurcă despre varianta venirii lui Reghecampf la echipa naţională: „O invenţie! Nu cred că, vreodată, vom avea un selecţioner care să fie şi la o echipă de club. Până şi Mircea Sandu m-a sunat râzând, când a văzut în ziare varianta asta“.

UPDATE 13.33 - Piţurcă despre excluderea lui Mutu de la echipa naţională: „Nu voi renunţa la niciun jucător“.

UPDATE 13.30 - Piţurcă despre prestaţia echipei cu Ungaria şi cu Olanda: „Două meciuri nereuşite, recunosc şi eu. Am luat un punct şi acela cu mare noroc. În Olanda, un singur jucător, Adrian Popa, s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele. N-am mai văzut o echipă a României care, la 0-2, să nu reacţioneze, să nu încerce să marcheze. Asta e o problemă importantă. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat cu jucătorii. 

UPDATE 13.27 - Piţurcă despre Bogdan Stancu, un jucător care a fost integralist în ambele partide, deşi a jucat foarte slab: „Am avut încredere în calităţile lui Bogdan Stancu. Din punct de vedere fizic s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele, chiar dacă n-a avut realizări. Am considerat că trebuie să joace titular cu Ungaria şi cu Olanda, chiar dacă, la Budapesta, la un moment dat, am vrut să-l schimb. M-am răzgândit apoi, fiindcă eram conduşi şi aveam nevoie să dăm gol“.

UPDATE 13.17 - Piţurcă despre conflictul cu Mutu: „Iniţial, n-am vrut să-l convoc pe Mutu, considerând că nu e la nivelul fizic corespunzător pentru echipa naţională. 

A jucat însă cu Marseille şi l-am sunat şi, împreună, am făcut un program. I-am zis să vină în cantonament, la Bucureşti, sâmbătă, la ora 12 seară, să se culce. N-a făcut asta, a venit la ora 2, şi i-am zis că e liber să facă ce vrea. 

Au urmat câteva ore în care Mutu era distrus! A şi plâns la un moment dat, vorbind cu secundul meu, Eugen Neagoe. I-am mai dat o şansă şi l-am iertat. 

Cum să mă iau la bătaie cu Mutu? Îl credeţi mai tare decât este?

M-a deranjat interviul lui în care a spus că trebuia să-i explic de ce n-a fost titular la Amsterdam. Eu nu-i dau explicaţii nimănui. N-a jucat titular în Olanda, fiindcă am considerat că altcineva poate să facă asta mai bine.

UPDATE 13.09 - Victor Piţurcă a început prin a lansa un atac virulent al adresa lui Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF):

„Acest campionat e unul dintre cele mai slabe din istoria fotbalului românesc. Multe echipe au dispărut, altele sunt în insolvenţă, suntem la pământ. Şi atunci de unde avem aşa mari aşteptări de la echipa naţională? 

Încă înainte de meciurile cu Ungarai şi cu Olanda, Dragomir a tot repetat că Ungaria e o echipă slabă, ceea ce e total fals.Dragomir face rău echipei naţionale, fiindcă vrea acest lucru.

De la ora 13.00, Victor Piţurcă va susţine o conferinţă de presă în care vă explica de ce România a luat doar un punct din partidele cu Ungaria şi cu Olanda. Mai mult, selecţionerul va fi nevoit să-şi justifice deciziile ciudate din partidele amintite.

CITEŞTE ŞI

Forum public: „Adevărul“ are 10 întrebări pentru Victor Piţurcă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite