Liga I pe butuci: şi Petrolul intră în insolvenţă! România le poate trimite în Europa pe Botoşani şi ASA Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SC FC Petrolul SA, societatea care administrează gruparea prahoveană din Liga I, a depus la Tribunalul Prahova cererea de intrare în insolvenţă, aceasta fiind înregistrată în data de 4 februarie.

UPDATE Tribunalul Prahova a admis, vineri, cererea societăţii care administrează clubul Petrolul Ploieşti de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 6 aprilie.

Cererea va fi soluţionată la Secţia a II-a civilă a Tribunalului Prahova, de unde va primi o hotărâre în termen de cinci zile de la data înaintării.

Petrolul se alătură grupului de echipe din Liga I aflate în insolvenţă, din care mai fac parte CFR Cluj, Dinamo, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi Rapid.

Cluburile aflate în insolvenţă nu au dreptul de a participa în cupele europene şi nici Universitatea Craiova nu se poate înscrie. Potrivit Regulamentului Naţional de Licenţiere a cluburilor, ediţia 2014, cluburile care solicită licenţă europeană trebuie să aibă calitatea de mebru afiliat de 3 ani competiţionali consecutivi, iar gruparea din Bănie (înfiinţată în 2013) nu îndeplineşte condiţia. 

Ceea ce înseamnă că, din primele 8 echipe, mai rămân doar 4 care îşi pot depune dosarele pentru licenţă europeană (în perioada 13-17 aprilie).

Adică Steaua, Astra, ASA Târgu-Mureş şi FC Botoşani, în acest moment. De altfel, Valeriu Iftime, patronul moldovenilor a declarat la finalul anului trecut că gruparea sa îşi va depune dosarul de licenţă europeană. 

La finalul sezonului, campioana va merge în Liga Campionilor, în timp ce, teoretic, câştigătoarea Cupei şi locurile 2-3 din campionat ar merge în Europa League.

O situaţie ciudată e în Cupa României, unde din cele patru semifinaliste (Steaua-Petrolul, U Cluj - CFR Cluj), trei echipe sunt sau vor fi în insolvenţă (Petrolul, CFR şi U Cluj), iar Steaua va câştiga campionatul, mai mult ca sigur, şi va participa în preliminariile Ligii Campionilor! Şi-atunci, ce echipă va trimite România în Liga Europa din Cupa României?

clasament liga i
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite