Jurgen Klopp este noul antrenor al lui FC Liverpool

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul englez de fotbal FC Liverpool a anunţat pe Twitter, joi seara, că a ajuns la un acord cu tehnicianul german Jurgen Klopp pentru ocuparea postului de antrenor, la câteva zile după demiterea nord-irlandezului Brendan Rodgers.

Clubul a programat şi o conferinţă de presă pentru vineri, ora locală 10 (13 ora României), în cadrul căreia Klopp va fi prezentat oficial drept noul antrenor al „cormoranilor”. Antrenorul german a semnat un contract pe trei ani, în valoare de 6,8 milioane de euro pe sezon, fără a include eventualele prime şi bonusuri.

Jurgen Klopp, în vârstă de 48 de ani, antrenase până acum doar două echipe: FSV Mainz şi Borussia Dortmund, ambele în Germania. Tehnicianul a devenit cunoscut după ce a transformat Borussia Dortmund dintr-o echipă cu probleme financiare grave într-o finalistă de Liga Campionilor. 

Ca antrenor al Borussiei Dortmund, „Kloppo”, cum a fost el alintat de către fani, a câştigat două titluri de campion, o cupă şi trei supercupe ale Germaniei, şi a condus echipa spre finală Champions League din 2013, pierdută dramatic în faţa rivalei din campionat Bayern Munchen, cu scorul de 2-1. 

Antrenorul a devenit cunoscut pentru stilul ofensiv pe care l-a imprimat echipei din Dortmund. După instaurarea lui Pep Guardiola ca antrenor al rivalei Bayern Munchen în 2013, Klopp a declarat, mai în glumă, mai în serios că „tactica lui Guardiola se aseamănă cu o simfonie, dar eu prefer heavy metalul”.

El a anunţat că va părăsi gruparea din Dortmund în martie, în urma unei campanii pseudo-ratate: echipa se afla pe loc retrogradabil în Bundesliga la sfârşitul turului de campionat, însă un retur în forţă a asigurat revenirea până pe poziţia a 7-a şi calificarea în finala Cupei Germaniei, pierdută în faţa lui VFL Wolfsburg. Klopp a fost speculat ca favorit să o preia pe Liverpool încă din vară, însă la momentul respectiv a declarat că va lua o perioadă de pauză din activităţile fotbalistice.

Anunţul a venit la mai puţin de o săptămână după demiterea lui Brendan Rodgers, antrenorul echipei de pe Anfield Road din ultimii trei ani şi jumătate. Nord-irlandezul a fost demis în urma unui start slab de campanie în Premier League: Liverpool se află în prezent doar pe locul 10, reuşind să strângă doar 12 puncte în 8 etape.

BBC relatează că antrenorul german va veni la Liverpool împreună cu propriul său staff tehnic, ce îi include pe antrenorii secunzi Zeljko Buvac şi Peter Krawietz.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite