Irina Begu: „Îmi doresc să joc la US Open“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu. Foto: Gulliver / Getty Images
Irina Begu. Foto: Gulliver / Getty Images

Irina Begu, a treia româncă în ierarhia mondială WTA, este dornică să joace la New York şi consideră că decizia forurilor organizatoare din tenis le acordă timp suficient pentru pregătire.

„Mă bucur că încep turneele, nimeni nu şi-a dorit să fim în această situaţie. Sper ca în momentul în care noi vom pleca din ţară la turnee să fie totul în regulă, să nu mai avem multe cazuri, ca să nu închidă cumva, iar, graniţele. Lucrurile se schimbă foarte repede, de la o oră la alta, de la zi la zi. Îmi doresc să joc US Openul. Încă nu s-au stabilit însă toate detaliile, mai sunt lucruri de pus la punct până când noi ne vom înscrie“, a spus Irina Begu, pentru „Adevărul“. 

„Cu siguranţă este suficient timp, dacă ţinem cont de faptul că noi ne-am putut antrena începând cu 15 mai. Din punctul acesta de vedere nu ar fi nicio problemă. Evident, ne vor lipsi meciurile şi a fost o perioadă destul de lungă, niciodată nu am fost nevoită să stau cinci luni departe de tenis. Dar din punct de vedere fizic, cu siguranţă voi fi ok. Sper să găsesc şi forma sportivă până la turnee.

Cu toţii trebuie să facem un efort şi cu toţii trebuie să ne adaptăm situaţiei. WTA încearcă să găsească cât mai multe posibilităţi, inclusiv cei de la Grand Slam-uri. De aceea, programul arată un pic mai înghesuit, însă este normal, pentru că nu s-a jucat atâta timp. Vor mai fi discuţii în zilele şi în săptămânile următoare, apoi eu, împreună cu cei din echipă, voi face programul competiţional. Contează şi unde o să intru. Acum, cu un singur turneu WTA programat la 3 august, este o situaţie mai grea, o iau din aproape în aproape. Voi vedea dacă mai apar turnee, sau dacă voi intra la primul turneu - pe tablou sau în calificări“, a concluzionat pentru „Adevărul“ bucureşteanca în vârstă de 29 de ani, aflată pe locul 81 WTA.

31 august este data la care va începe turneul de la US Open
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite