Inevitabilul se va produce! Jucătoarele de tenis din România vor fi grav afectate de evoluţiile slabe din ultima perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu
Monica Niculescu

A fost o vreme când aveam patru jucătoare în Top 50 WTA şi 7 între primele 100 ale lumii, dar situaţia se va schimba radical de luni.

De luni, vom rămâne cu doar 4 jucătoare în Top 100. În clasamentul WTA care va fi publicat săptămâna viitoare, România va avea doar 4 jucătoare. E vorba de Simona Halep (locul 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (28 WTA), Irina Begu (75 WTA) şi Sorana Cîrstea (91 WTA). Cu specificaţia că Irina şi Sorana ar putea coborî 2-3 poziţii în funcţie de rezultatele obţinute de alte jucătoare în turneele aflate în desfăşurare.

Din păcate, de luni vor ieşi dintre primele 100 de tenismene ale lumii Ana Bogdan şi Monica Niculescu. Ana va fi în cel mai bun caz pe locul 105 WTA, în vreme ce Monica va coborî pe 106.

Practic, aceste poziţionări din clasamentul mondial feminin confirmă faptul că, dacă exceptăm performanţele Simonei Halep, şi rezultatele obţinute de Mihaela Buzărnescu, tenisul feminin a avut un an 2018 slab, care continuă şi în acest sezon, iar acest lucru se vede din păcate în clasament.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite