Handbalul e în cădere liberă: echipele româneşti au fost zdrobite pe bandă. La masculin, echipa naţională a ajuns într-o situaţie jenantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HC Zalău, echipa pregătită de Tadici, a pierdut la scor, în Franţa
HC Zalău, echipa pregătită de Tadici, a pierdut la scor, în Franţa

Înfrângerea Oltchimului cu Gyor n-a fost singura în weekend pentru handbalul românesc. HC Zalău şi băieţii de la prima reprezentativă au înregistrat, la rândul lor, eşecuri şi mai clare.

Ajunsă în semifinalele Cupei EHF, formaţia pregătită de Gheorghe Tadici a fost zdrobită în prima manşă, în deplasare, în faţa celor de la Metz. Româncele au cedat cu 15-34 şi e aproape imposibil să remonteze handicapul de 19 goluri, în returul de la Zalău, programat la 14 aprilie.

Băieţii sunt pe ultimul loc

Dacă Oltchim şi HC Zalău au ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor, respectiv Cupa EHF, în schimb, băieţii nici măcar nu pot visa să ajungă atât de sus. Naţionala masculină a fost învinsă, duminică, în deplasare, de Belarus, scor 31-25, în cea de-a patra partidă din grupa a 6-a a preliminariilor Campionatului European din 2014.

România n-a mai ajuns la un Campionat European din 1996 şi nu va ajunge nici la ediţia de anul viitor, în condiţiile în care ocupă ultimul loc în grupa ei de calificare, având patru înfrângeri în patru meciuri. Înainte de eşecul de duminică seară, tricolorii antrenaţi de Eliodor Voica fuseseră învinşi şi de Slovenia, Islanda şi de Belarus (pe teren propriu).

România mai are de jucat cu Slovenia (12 sau 13 iunie) şi cu Islanda (16 iunie). Primele două clasate în fiecare grupă, plus cel mai bun locul 3 vor ajunge la CE 2014.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite