Halep a rămas cu sechele după accidentarea de la Roma: De ce a ajuns să joace cu o teamă permanentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (13 WTA) a câştigat prima partidă în circuitul feminin de la 2 mai încoace. Şi se pregăteşte pentru o confruntare cu americanca Jessica Pegula (30 WTA), în noaptea de miercuri spre joi (ora 02.00, ora României, Digi Sport 2), în turul II, la Cincinnati.

Simona Halep a scăpat de ruptura musculară care a ţinut-o pe tuşă vreo trei luni, însă, aşa cum se întâmplă în cazul sportivilor de performanţă, a rămas cu sechele după această accidentare. Care a fost cea mai gravă din cariera ei de până acum. 

În dialog cu cei de la în partida cu Magda Linette (44 WTA), s-a speriat, în momentul în care a simţit o mică durere, la gamba piciorului drept.

Ce a spus Simona Halep?

*Mă simt bine, n-am avut aşa mari dureri, după pauza aceea de ploaie, am făcut un pic de fizioterapie, m-am recuperat, dar a fost doar o contractură, n-a fost întindere sau ceva mai grav. Am ştiut că nu e ca la Roma, acum ştiu cum e să ai o accidentare mai gravă. Deci mă simt OK. Sper mâine să mă simt la fel de bine.

*Teama e permanentă acum, pentru că a fost o accidentare destul de gravă, la Roma, n-am mai trăit aşa ceva şi, să ţi se rupă muşchiul, nu e o treabă uşoară. A durat ceva până am revenit şi, bineînţeles, sunt un pic temătoare. Trei luni fără meci jucat, faptul că n-am jucat meciuri oficiale, îmi e mai greu acum, dar, de la o zi la alta, parcă e mai bine.

*Săptămâna trecută, nivelul meu a fost destul de bun (n.r. - la Montreal), dar acum, la Cincinnati, am simţit că am jucat şi mai bine, mai ales că am jucat mult mai bine în setul trei. Mental, am fost puternică şi am apăsat acceleraţia, deci a fost bine din punctul meu de vedere.

*Aş zice că, în toată cariera, n-am avut 11 aşi, ca în meciul cu Linette. Am simţit serviciul şi trebuie să fiu mai constantă şi să pot să servesc aşa bine meci de meci, dar acest lucru nu-l stăpânesc aşa de bine.

*A contat foarte mult meciul de săptămâna trecută (n.r. - pierdut cu Danielle Collins, în trei seturi), am plecat cu multe lucruri pozitive, am simţit că sunt acolo, dar n-am putut să fac unele chestii mai bine şi, probabil, de aceea, am şi pierdut meciul. Dar mă simt mai bine şi fizic, şi psihic acum.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite