Halep la Miami: CTP s-a prins de la primul set că românca va pierde. O analiză dură după eşecul cu Bacsinszky

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu n-a fost impresionat de jocul Simonei nici atunci când aceasta avea 1-0 la seturi. Reputatul jurnalist a explicat cum a „citit-o“ pe ocupanta locului 5 WTA.

Simona Halep a fost surclasată de Timea Bacsinszky (Elveţia, 20 WTA) la capătul unui meci pe care „Adevărul“ vi l-a oferit aici.

Rezumatul acestei înfrângeri poate fi văzut aici, el spunând povestea unui joc pe care Cristian Tudor Popescu l-a analizat într-un material intitulat „Simona, în reluare“.

Ce a scris?

Bacsinszky-Halep, un meci greu de privit.

De la prima minge, Simona a fost într-o stare numită, în jargon, „în reluare“. Nu ştiu exact de ce, din cauza căldurii şi umezelii de la Miami sau a unei stări fizice şi psihice proaste, a făcut un număr impresionant de greşeli, nu numai neforţate, dar şi pasive, cvasistatice.

Umerii căzuţi, picioare „grele“, privire ştearsă. După un prim set confuz, câştigat mai degrabă pe greşelile cu dreapta uneori penibile ale Timeei Bacsinszky, eram mai îngrijorat decât dacă l-ar fi pierdut. Aşa cum mă temeam, jocul ei s-a degradat de la ghem la ghem, fără să văd vreo încercare de a-şi aduna mintea şi corpul.

Ultima intervenţie a lui Darren la bancă a fost de-a dreptul tristă: nici măcar el nu putea să-i dea Simonei determinare şi vlagă.

Păcat, pentru că era un meci de câştigat în mod normal.

Frumos gestul elveţiencei Timea de la final: a spus că e originară din Satu Mare şi a mulţumit în româneşte românilor, ca să ne mai îndulcească amarul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite