Golgheterul Ligii I a fost condamnat pentru conducere sub influenţa alcoolului şi mărturie mincinoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Hora
Ioan Hora

Liga I are un nou golgheter, după etapa a 14-a, prima din retur, iar povestea acestuia a fosr marcată de incident de coşmar.

 Liga I are un nou golgheter, după  ce Ioan Hora a reuşit o dublă în partida Pandurii – ACS Poli Timişoara. Hora are în acest moment opt goluri în 14 meciuri jucate sub tricoul gorjenilor, echipă pentru care a semnat în această vară, când a decis să plece de la ASA Târgu Mureş. Ascensiunea lui Horică, fost internaţional de juniori, dar care nu a fost convocat niciodată la naţionala mare, este remarcabilă, mai ales că el joacă la Pandurii vârf împins, deşi postul său este de mijlocaş lateral. După plecarea lui Mihai Roman în Olanda, antrenorul Eduard Iordănescu l-a preferat pe Hora ca atacant, mizând pe apetitul său ofensiv, chiar dacă iniţial a părut o variantă riscantă.

Aflat acum pe val, Hora (27 de ani) a avut mari probleme în trecut, şi în special în perioada în care a activat la CFR Cluj, unde s-a certat cu legea, dar şi cu fostul patron al echipei, Arpad Paszkany. Coşmarul lui Hora a început în 2010, când a provocat un accident rutier în centrul Clujului, aflându-se sub influenţa băturilor alcoolice. Fotbalistul era legitimat atunci la Gloria Bistriţa şi într-o dimineaţă a intrat într-o altă maşină, care a fost proiectată într-un troleibuz, în vreme ce autoturismul condus de vinovat s-a oprit în clădirea prefecturii.

A băut ţuică în parcare

Ioan Hora a refuzat testul pentru măsurarea alcoolemiei, dar la probele de sânge a fost depistat cu o alcoolemie de un gram la mie. Apoi, mai întâi a declarat că a consumat alcool într-un bar, iar ulterior şi-a schimbat mărturia spunând că a băut nişte ţuică, într-o parcare, cu tatăl său, pe care apoi l-a dus la aeroport.

Procurorii n-au fost deloc impresionaţi de faptul că Hora era internaţional de tineret şi i-au făcut dosar penal, incriminându-l pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, refuzul testării alcoolemiei din aerul expirat şi mărturie mincinoasă. Fotbalistul a avut mult de tras după aceste acuzaţii, iar acum trei ani a fost condamnat la 6 luni de închisoare, cu suspendare.

Condamnarea lui a declanşat şirul problemelor pentru Hora la Cluj, deoarece nu peste mult timp a intrat în dizgraţia patronului Arpad Paszkany, care nu s-a lăsat până nu l-a dat afară. „Hora a schimbat şase antrenori la Cluj, e timpul să procedăm altfel”, a spus Paszkany în iarna anului trecut, când i-a trimis pachet la ASA Tg. Mureş pe Hora, Sepsi şi Voiculeţ. Cu ei în echipă, ASA a promovat şi în sezonul următor s-a bătut la titlu. Hora n-a vrut să mai rămână la Târgu Mureş, după ce conturile clubului au fost blocate. Putea să plece în Cipru, la AEK Larnaca, însă a preferat Pandurii şi pentru că în această vară s-a căsătorit cu prezentatoare de la Look Tv, Ramona Fărcaş.

32 de meciuri în Liga I are Ioan Hora, în 190 de partide jucate

Golgheteri Liga I
8 goluri - Hora (Pandurii) – 8 goluri
6 goluri - Budescu (Astra), Lopez (CFR Cluj)
5 goluri- Alibec (Astra), Chipciu (Steaua), Gnohere (Dinamo )
   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite