Finala Ligii Campionilor va avea o miză specială pentru Cristiano Ronaldo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala Ligii Campionilor, programată pe 24 mai, la Lisabona, va reprezenta pentru Cristiano Ronaldo, golgeterul Ligii Campionilor în acest sezon, prilejul perfect de a juca pe stadionul pe care s-a lansat în fotbalul mare.

Cristiano Ronaldo a devenit marţi seara, la Munchen, cel mai bun marcator într-un sezon, în toată istoria Ligii Campionilor. Cu cele două goluri marcate împotriva lui Bayern, lusitanul a doborât precedentul record, deţinut de Leo Messi (14 goluri într-un sezon). Totuşi, Ronaldo mai are încă o şansă pentru a-şi îmbunătăţi acest record, pe 24 mai urmând să joace cu Real Madrid în finala Ligii Campionilor. 

Această partidă va avea o miză specială pentru CR7, care se va întoarce pe stadionul pe care s-a lansat în fotbalul mare. Mai precis, în urmă cu 12 ani, Ronaldo debuta la Sporting Lisabona, sub comanda lui Loţi Boloni, la vârsta de 17 ani. Astfel, golgheterul Ligii Campionilor va lupta pentru trofeu pe "Da Luz" din Lisabona, în faţa a mii de suporteri portughezi, care vor avea şansa să-l revadă pe favoritul lor la ei acasă.

Ronaldo a debutat la Sporting în 2002, reuşind chiar o "dublă" la primul său meci oficial pentru gruparea din capitala Portugaliei. După 8 luni petrecute pe "Da Luz", tănărul jucător la acea vreme a fost cumpărat de Manchester United, unde a devenit rapid un idol. Pe "Old Trafford", Ronaldo a marcat peste 100 de goluri în cele peste 200 de meciuri jucate în tricoul "diavolilor". Calităţile sale tehnice şi apetitul pentru gol l-au propulsat la Real Madrid. Datorită evoluţiilor impecabile pentru madrileni, CR7 a primit în acest an "Balonul de Aur".

Stadionul "Da Luz" din Lisabona a găzduit în 2004 finala Campionatului European de fotbal, pierdută de Portugalia în faţa Greciei. De atunci, această arenă, pe care îşi dispută meciurile de acasă Sporting Lisabona, n-a mai găzduit niciun meci de o asemenea anvergură.

24 mai este data la care se va juca finala Ligii Campionilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite