EXCLUSIV Petre Grigoraş vorbeşte, în premieră, despre despărţirea de Pandurii. A primit 96 de mesaje şi 103 apeluri, imediat după ce a rămas şomer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu deschis acordat „Adevărul“, fostul antrenor al gorjenilor a dezvăluit de unde are oferte. El poate câştiga sute de mii de euro la arabi, însă nu vrea în Asia din cauza unui motiv mai puţin obişnuit.

Surpriza începutului de an în fotbalul românesc a fost despărţirea dintre Pandurii şi antrenorul Petre Grigoraş, cel care preluase echipa în octombrie 2010, de pe ultimul loc,  şi în doi ani şi trei luni a făcut din ea o echipă de top în Liga 1. După câteva zile de tăcere, Grig a vorbit pentru „Adevărul” despre planurile sale de viitor.

„Adevărul“: Destul de ciudată această despărţire de Pandurii...

Petre Grigoraş: A fost cea mai bună soluţie pentru ambele părţi. Am rămas prieteni şi cred că asta e important. Decât să ajungem să ne certăm mai târziu, mai bine am întrerupt colaborarea în condiţii onorabile.

Au fost presiuni asupra ta?

Nu, nici vorbă. Ce presiuni să fie? Crezi că eu nu-mi doream un obiectiv îndrăzneţ? Echipele mele n-au jucat niciodată la egal, ci doar la victorie. Am citit undeva că mi-ar fi fost frică să mă bat la titlu. Cum să-mi fie frică? Ştiu că e o despărţire ciudată, şi poate nici eu nu realizez cum am ajuns la asta, dar dacă am făcut-o înseamnă că a fost cea mai bună soluţie. Lumea caută cancanuri, dar chiar nu m-am certat cu nimeni.

Şi totuşi, venirea lui Vranjes peste capul tău n-a fost o problemă?

Conducerea l-a adus pe Vranjes, dar nimeni nu mi l-ar fi putut băga în echipă. OK, a venit, mergea la echipa a doua, se pregătea acolo şi aia era. Eu nu-mi încalc principiile. Nu voi dezvălui niciodată ce am discutat cu preşedintele Condescu, dar dacă aş fi vrut să continui la Pandurii, atunci aş fi continuat. Când se rupe însă ceva, e greu să mai lipeşti la loc fără să rămână urme.

Care a fost ultima discuţie cu Marin Condescu?

M-a întrebat pe cine văd în locul meu, pentru a continua pe aceeaşi linie şi mi-a prezentat variantele lui. I-am zis că şi din puncul meu de vedere Cristi Pustai e cea mai bună soluţie. E un tip diplomat şi un om deosebit. Nu ştiu dacă a contat şi părerea mea, dar mă bucur că Pustai a ajuns la Pandurii.

Regrete?

Sunt, evident că sunt. Când am venit la Pandurii echipa avea 6 puncte şi părea retrogradată. Am muncit mult acolo, eu, stafful meu, conducerea, jucătorii ca să ieşim din mocirla aia. Nu-mi pare rău de muncă, regret însă că nu m-am bucurat şi eu de o calificare în cupele europene. Eu spun că Pandurii e o echipă care să se bată pentru locurile 2-4.

Cum crezi că vor resimţi jucătorii schimbarea?

Ei sunt profesionişti şi se vor adapta repede. Contează şi faptul că în locul meu a venit un om echilibrat. Dacă venea unul care să-i ia la înjuraturi şi la şuturi, probabil, ar fi fost probleme. Plus că fotbaliştii mei au fost mereu băieţi cuminţi, deschişi la minte, am avut o gaşcă extraordinară acolo. 

Ce urmează pentru tine acum?

Până la sfârşitul săptămânii stau acasă, la mine în Moldova. Vreau să-mi limpezesc şi eu gândurile, să văd ce am făcut bine, ce am făcut rău. De fapt, ce am făcut rău, că bine ştiu ce am făcut. Trebuie să-mi identific greşelile şi să nu le repet, deoarece sigur voi face altele. Nu-s un tip perfect, ştiu asta.

Oferte?

După ce am terminat-o cu Pandurii, am dat telefonul pe silent şi l-am băgat într-un sertar. L-am scos după trei zile şi aveam 96 de mesaje şi 103 apeluri. Mai ceva ca de Crăciun şi Revelion.

Între apeluri câte erau de la preşedinţi de club?

Niciunul.

Păi şi dacă în cele trei zile te suna Abramovici şi ratai şansa de a ajunge la Chelsea?

Dacă Abramovici mă dorea cu adevărat, mă suna şi peste trei zile. M-ar fi căutat până mă găsea.

Deci n-ai nicio ofertă?

Ba da, am. Din zona Golfului Persic am câteva propuneri. Arabia Saudită, Emirate, Kuweit. Cea mai bună e de 800.000 de dolari, dar eu nu sunt un trişor. Nu cred că mă pot adapta acolo, eu nu suport căldura, chiar nu o suport. De ce să mă duc la oameni să le iau banii degeaba? Deci nu vreau petrodolari. Acum gândesc aşa, poate peste zece ani o să procedez altfel. Mai sunt nişte propuneri de prin Kazahstan, Azerbaidjan, o discuţie în Ucraina. Mă sună lumea. Aş fi ipocrit să nu recunosc că la Pandurii mi-am ridicat simţitor cota, dar cred că sunt apreciat şi pentru ce am făcut în toată cariera mea de antrenor.

Din Liga 1?

Intermediari. O vorbă de colo, una de colo. Aş putea semna şi mâine dacă aş vrea, dar, deocamdată, trebuie să mă încarc puţin. Vorbim zilele viitoare.

Păi nu pierzi pregătirea de iarnă?

În prima parte e important să ai un preparator fizic bun, apoi intervine tehnicianul. Deci, nu o pierd.

Când am venit la Pandurii despre echipa asta se spunea că are cel mai urât joc din Liga 1. La plecare, am lăsat-o cu cel mai frumos joc din campionat  Petre Grigoraş   Am şase jucători la naţională. Maxim, Răduţ, Nistor şi Vlad de la Pandurii, plus Chiricheş şi Pintilii, care sunt acum la Steaua. Înseamnă că am făcut ceva, nu? Petre Grigoraş    
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite