Exclusiv. Motivul real pentru care Ianis Hagi nu joacă. Miză de 25 de milioane de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ianis Hagi face tuşa  la Genk pentru că belgienii vor să dea lovitura cu un jucător tânăr de 25 de milioane de  euro. Interesele comerciale ale clubului care vizează piaţa bogată din Premier League impun o formulă de joc în care Ianis Hagi nu are loc.

Transferul lui Ianis Hagi la echipa belgiană Genk nu a fost unul deosebit de spectaculos, mai ales că se vehiculase o ofertă fabuloasă de la ŢSKA Moscova de 10 milioane de euro pentru fiul lui Gică Hagi, unul dintre cei mai promiţători tineri din Estul Europei.

Genk a avut prioritate deşi a oferit doar 4 miliaone de euro pentru mijlocaşul român, sumă deloc impresionantă pentru Ianis, care reuşise o performanţă notabilă cu naţionala de tineret şi prinsese câteva meciuri şi la naţionala mare.

”Va juca sigur”, a fost însă promisiunea belgienilor, antrenorul Felice Mazzu venind de mai multe ori în România pentru a-l vedea pe Ianis Hagi, şi deplasându-se şi în Italia la CE de tineret. Transferul s-a făcut, dar surpriză! Ianis a fost mai mult rezervă, fiind chiar criticat de presa belgiană pentru că ar fi fost un transfer dezamăgitor, deşi are 3 goluri cu doar 6 meciuri ca titular în prima ligă, dintr-un total de 13 meciuri jucate. Care au fost însă cauzele acestei situaţii care nu-i convine lui ianis Hagi şi nici noului selecţioner Mirel Rădoi care va avea la dispoziţie pentru meciurile de baraj un mijlocaş ieşit din formă.

Câteva detalii a oferit chiar antrenorul Felice Mazzu, care a demisionat din cauza prestaţiilor slabe ale echipei, campioană în sezonul trecut, acum doar o formaţie de pluton. ”Ianis este bun în spatele vîrfurilor, nu în sistemul cu trei în faţă a spus Mazzu, care a optat chiar el pentru acest sistem deşi ştia că românul nu poate evolua satisfăcător. Astfel spus, Mazzu ştia că Ianis va face tuşa.

Adevărata miză este una financiară. Hagi nu este vandabil în acest moment, iar Genk vrea să scoată maximum ca reţetă financiară din câştigarea campionatului, şi din participarea în Champions League unde există o vizibilitate excelentă. ”Genk vinde scump, în special în Anglia”,a spus şi Cristian Bivolaru, directorul de la Viitorul.

Conform unor surse ce cunosc bine situaţia de la Genk, belgienii vor să-l vândă pe Sande Berge, norvegianul de 21 de ani şi 1,93 metri, cotat la aproximativ 25 de milioane de euro în Champions League.

Clubul şi-a făcut PR-ul de rigoare astfel că zvonuri privind o iminentă mutare la Liverpool, cu care s-a confrunat în grupa E, au apărut deja. Deşi nimeni nu a confirmat, iar austriecii de la Salzburg l-au ”băgat” şi ei în faţă pe Minamino pentru a-i creşte cota, Berge a acordat deja câteva interviuri în Laatest Nieuws în care spune că pentru suma corectă s-ar transfera în Premier League.

Berge este mijlocaş central cu un profil mai puţin creativ decât Ianis, în plus este potrivit pentru 3-4-3, ceea ce joacă acum Genk, care foloseşte doi mijocaşi centrali care fac ambele faze şi trei jucători în ofensivă. 

Norvegianul este un jucător foarte vandabil în acest moment, şi atractiv pentru echipele din Premier League fiind tânăr, cu un fizic impunător şi titular în Champions League. Belgienii se aşteaptă la o reţetă financiară execlentă în iarnă sau măcar la vară, astfel că pentru Ianis Hagi nu sunt şanse mari de a fi titular, conducerea clubului impunând băncii tehnice această formulă de joc cu Berge titular împreună cu un mijlocaş central experimentat cum este Patrik Hrososvsky, 26 de ani, acesta fiind folosit ca back-up pentru tânărul Berge.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite