Scrisoarea de adio a celui care timp de 19 ani a jucat la Barcelona. „Viaţa este uneori prea crudă cu noi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Barcelona va schimba din temelii echipa în sezonul care urmează şi din acest motiv mai mulţi fotbalişti au anunţat deja că nu vor mai juca pentru formaţia catalană.

Unul dintre ei este portarul Victor Valdes, aflat din 1995 la Barcelona, care a jucat la toate echipele clubului. Valdes (32 de ani) este accidentat, după ce a suferit o ruptură de ligamente la genunchi şi va reveni pe gazon abia spre sfârşitul anului. Înainte de a deveni indisponibil, se zvonea că el va ajunge la AS Monaco. Portarul care ratează Cupa Mondială din cauza acestei accidentări a trimis o scrisoare deschisă, prin care îşi ia adio de la gruparea "blau-grana"

:"Vine timpul să îmi iau la revedere de la voi toţi. Din păcate, aş fi vrut să o fac pe teren, dar viaţa este uneori crudă. În aceste momente îmi amintesc de toate lucrurile frumoase trăite la acest club minunat şi de oamenii care m-au ajutat în aceşti ani extraordinari. Lor le dedic această scrisoare:

Lui Oriol Tort, Jose Antonio Pozanco, Juan Manuel Asensi to Ursicinio Lopez, Albert Benaiges, Antonio Olmo, Juan Carlos Perez Rojo, Pep Segura, Quique Costas, Joan Vila, Jordi Castel .. Profesorii care m-au format în cadrul La Masia. Vă mulţumesc din suflet! Fără ajutorul vostru nu aş fi ajuns în poarta echipei mari a Barcelonei!

Mulţumesc Louis Van Gaal pentru că a avut curaj să meargă pe mâna unui tânăr ca mine. El a început construcţia acestui club minunat şi a generaţiei cu care am reuşit atâtea performanţe.

Mulţumesc Frank Rijkaard pentru încrederea acordată. Îţi voi fi recunoscător pe viaţă pentru că mi-ai permis să o iau pe calea gloriei şi să trăiesc una dintre cele mai fericite nopţi din viaţa mea, cea de la Paris (n.r. - Barcelona - Arsenal 2-1, Finala UCL 2006).

Mulţumesc Pep Guardiola pentru transformarea unei echipe bune într-una imbatabilă. Mi-ai arătat cum trebuie să cauţi mereu motivaţie pentru încă şi încă un titlu. Am reuşit lucruri incredibile împreună.

Mulţumesc Tito! Oriunde ai fi îţi mulţumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine şi pentru sfaturile acordate nu doar ca jucător, ci şi pentru viaţa de zi cu zi. Nu le voi uita niciodată!

Mulţumesc tuturor colegilor cu care am avut plăcerea să împart vestiarul, care m-au făcut să mă simt important în acest grup plin de jucători valoroşi şi adevărate caractere!

Nu în ultimul rând, vreau să mă refer la fani, care au fost cei mai importanţi oameni pentru mine în toţi anii în care am evoluat pentru Barcelona. Indiferent ce s-a întâmplat, voi aţi fost lângă mine şi lângă echipă pentru a ne da curajul să luptăm. M-aţi făcut mândru de fiecare dată când am câştigat ceva şi recunoscător pentru sprijinul primit din partea voastră în momentele mai puţin bune. Fără voi nu aş fi reuşit nimic!

Pentru totdeauna, Forca Barca!

Victor Valdes Arribas"

535 de meciuri a apărat Victor Valdes la prima echipă a lui FC Barcelona, pentru care a câştigat 21 de trofee.

În afara lui Victor Valdes, Barca se poate despărţi şi de Pedro, Dani Alves, Mascherano, Xavi Hernandez şi Alexis Sanchez 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite