Duelul „Dinamo versus Dinamo“ le-a revenit gazdelor. „Câinii“, dresaţi de Braşov, 2-o sub Tâmpa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După patru victorii consecutive, Dinamo a fost învinsă sub Tâmpa, de Braşov, scor 2-0, cu două goluri în primele 33 de minute, când gazdele au mai irosit alte trei ocazii uriaşe. Un succes uriaş, în lupta pentru salvarea de la retrogradare, pentru echipa lui Ţălnar, Florentin Petre, Andrei Cristea şi Grigorie, care a făcut ca „recitalul“ Viitorului, sezonul trecut, 5-2, în Ghencea, să pară un film bun.

De nerecunoscut a fost Dinamo, în ultimul meci de sâmbătă, cu FC Braşov, din etapa a 30-a. 

Faptul că locul 4 nu mai poate fi pierdut, în condiţiile în care Vaslui va retrograda, e posibil să nu fi avut nicio importanţă. Probabil. E cert însă că echipa lui Stoican a evoluat lamentabil în prima jumătatea de oră a meciului de sub Tâmpa, fiind o copie palidă a grupării care a legat patru victorii consecutive în ultimele meciuri. 

A fost o jumătate de oră în care apărătorii laterali ai roş-albilor“ au avut drept obiectiv pierderea tuturor duelurilor cu adversarii direcţi, iar fundaşii centrali să nu fie în careu. 

În jumătate de oră, emoţiile gazdelor, conduse de pe bancă de ex-dinamoviştii Ţălnar şi Florentin Petre, s-au risipit. Pentru că în avanposturi, atacanţii Braşovului au făcut harcea-parce defensiva câinilor. Cu aceeaşi fază, reluată copy-paste de nenumărate ori, dar neînţeleasă de apărătorii lui Stoican: centrări din bandă şi relurări din centrul careului.

După 11 minute, Andrei Cristea şi-a învins fosta echipă, cu o reluare din 6 metri, după scenariul de mai sus, iar două minute mai târziu Grigorie, şi el cu un trecut alb-roşu, a ratat incredibil. Vine minutul 19, când tot după o centrare din bandă, Cristea trimite din 8 metri peste poarta goală. Atacantul îi predă iarăşi ştafeta colegului său, iar Grigorie (23) mai ratează o ocazie mare, cap din 6 metri, în braţele lui Bălgrădean. Tot după o centrare din bandă. 

Stoican spune c-a văzut destul, şi-l schimbă pe fundaşul central Durimel (29), cu Popa. Doar că patru minute mai târziu, Mateiu (33) marchează pentru 2-0. Cum? Cu capul, după o centrare a lui Szekely, din bandă, evident, şi de lângă un Popa visător. 

O primă repriză lamentabilă a lui Dinamo, cu o singură ocazie, reluarea lui Ţucudean (30), puţin pe lângă poartă. 

În partea secundă, Cristea n-a mai ajuns la o centrare din bandă, cu o alunecare întârziată, apoi a fost schimbat. 

Partida şi-a pierdut din ritm, Dinamo a mai încercat ceva, prin Bilinski şi Rotariu, care au intrat în mitanul secund, dar cea mai mare ocazie a ratat-o...Surdu. Apoi încă una, în minutul 80, şi încă una, cap din 6 metri, după centrare din bandă, în minutul 87. 

Prima victorie a lui Ţălnar, în faţa fostei sale echipe, ca adversar, după un egal şi trei eşecuri. Şi prima partidă după 15 etape, în care Dinamo nu marchează. Q.E.D. 

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI FC BRAŞOV - DINAMO 2-0

Subsolul clasamentului* 

12. U Cluj 29 35 puncte

13. ACS Timişoara 30 34

14.FC Braşov 30 33

15. Săgeata Năvodari 30 32

16. Oţelul 29 31

17. Viitorul 29 30

18. Corona Braşov 29 14

*în condiţiile în care FC Vaslui şi Corona vor retrograda la finalul sezonului, în liga secundă vor mai pica doar locurile 16 şi 17.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite