Dinamo a rămas fără antrenor: Dorinel Munteanu şi-a reziliat contractul cu "câinii" după doar două luni. Cine îl va înlocui?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorinel Munteanu şi oficialii lui Dinamo au căzut de comun acord pentru rezilierea contractul antrenorului. Astfel, după doar două luni, "Neamţul" pleacă de la Dinamo pentru a antrena în străinătate.

În ultimul timp s-a vehiculat intens ideea potrivit căreia Dorinel Munteanu ar merge să antreneze în prima ligă rusă, pe Mordovia Saransk, „Neamţul” nu a infirmat această variantă, dar a reiterat totuşi că visul său este de a antrena în Germania. 

„Îmi pare rău că suspend în acest moment un proiect la care m-am angajat în urmă cu două luni. Am cerut şi am găsit înţelegere din partea clubului pentru a-mi îndeplini un vis în cariera de antrenor. Nu am avut vreo nemulţumire legată de Dinamo, aşa cum s-a vehiculat eronat în presa. Vreau să-mi îndeplinesc visul de a antrena în Germania, unde este şi familia mea”, a spus Dorinel Munteanu, potrivit site-ului oficial al lui Dinamo.

Nicolae Badea, preşedintele Consilului de Administraţie al lui Dinamo, a precizat că nu este supărat pe  Munteanu şi i-a urat succes în carieră antrenorului. "Am convenit împreună, pe cale amiabilă, întreruperea raporturilor contractuale. Nu am avut vreun motiv de nemulţumire privind activitatea lui Dorinel Munteanu. În numele clubului, îi mulţumim lui Dorinel Munteanu şi îi urăm succes în carieră, atât lui, cât şi celorlalţi componenţi ai staff-ului tehnic", a declarat şi Nicolae Badea.

Este de aşteptat ca "Neamţul" să semneze cât de curând contractul cu Mordovia Saransk, echipă care îl doreşte cât mai curând pe tehnicianul român pentru a o salva de la retrogradare (Mordovia se află pe ultimul loc în clasamentul primei ligi de fotbal din Rusia).

Dorinel Munteanu a venit la Dinamo acum două luni şi are în palmares două victorii şi două egaluri în cele patru meciuri cât a stat pe banca echipei bucureştene. Dacă va antrena în afara României, "Neamţul" va fi la prima experienţă ca tehnician al unei formaţii străine.  

Titlul câştigat cu Oţelul, atuul cărţii de vizită a lui Dorinel

Din 2005 de când a devenit antrenor profesionist, Dorinel Munteanu, fost component al "Generaţiei de Aur", a pregătit doar echipe din România. Astfel, tehnicianul de 44 de ani şi-a început cariera la CFR Cluj (sezoanele 2005/2006 şi 2006/2007), după care a trecut rând pe rând pe la FC Argeş (sezonul 2006/2007), FC Vaslui (2007/2008), Universitatea Cluj (2008/2009), Steaua (2008/2009), Oţelul Galaţi (sezoanele 2009/2010, 2010/2011 şi 2011/2012) şi Dinamo (octombrie 2012 - decembrie 2012).

Cel mai răsunător succes al carierei lui Dorinel Munteanu a fost campionatul câştigat cu Oţelul în sezonul 2010/2011.

Ţălnar, eterna variantă de rezervă

După plecarea lui Dorinel Munteanu, Dinamo va fi preluată cel mai probabil de Cornel Ţălnar. Acesta îi va avea secunzi pe foştii jucători dinamovişti Claudiu Niculescu şi Florentin Petre, care sunt foarte iubiţi de suporteri. Ţălnar va semna un contract pe un an şi jumătate cu echipa din "Ştefan cel Mare".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite