Dakarul României este gata de start. Concurenţii parcurg 500 de kilometri într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dakarul României
Dakarul României

Cea mai aşteptată cursă de Rally Raid din România, Romanian BAJA, va avea la start peste 70 de echipaje, majoritatea internaţionale, făcând din acest eveniment cel mai mare din Sud Estul Europei.

Printre cei care vor fi prezenţi la startul festiv din Vadu Paşii (n.n. Gura Câlnăului, judeţul Buzău) se numără foşsti concurenţi în Raliul Dakar, Africa Eco Race sau PanAfrica Rally.

La ediţia din acest an a competiţiei organizate sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv vor veni sportivi şi din Italia, Bulgaria, Israel, Emiratele Arabe Unite, Serbia şi Cehia. Concursul va acoperi nu mai puţin de 500 de kilometri, urmând să se desfăşoare pe raza judeţelor Buzău şi Brăila.

"Este o prezenţă record şi ne bucurăm să vedem un interes atât de mare din partea concurenţilor, mai ales că unii dintre ei au o experienţă uriaşă. Desfăşurarea de forţe pentru ca acest raliu să fie perfect este una imensă şi se va vedea pe traseul special amenajat", a spus Maurizio Bordon, organizatorul acestei etape, care face parte din Campionatul Naţional de Rally Raid.

Romanian BAJA este o competiţie unică prin faptul că se parcurg în regim de raliu 500 de kilometri în maximum 24 de ore, exact ca la o etapă Dakar. Prin tipologia, imaginea şi dificultatea ei este o cursă foarte rapidă şi dificilă pentru că conţine diferite tipuri de traseu cu drumuri pe câmpii, dealuri, păduri, munţi şi sol acoperit cu nisip.

Parcul service pentru Romanian BAJA va fi amenajat în Piaţa Daciei din Buzău. Vineri după-amiază, la ora 16:30, se va desfăşura prologul în localitatea Vadu Paşii, iar sâmbătă dimineaţă, la ora 7, se va da startul competiţiei în Piaţa Daciei din Buzău, urmând ca linia de finiş să fie amenajată la Berca.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite