COVID-19 mai anulează un eveniment: A căzut şi semimaratonul Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucharest Running Club (BCR) a anunţat când va avea loc următoarea ediţie a cursei care, oricum, fusese amânată deja în acest an, fiind mutată, iniţial, din mai în septembrie.

Bucharest RUNNING CLUB anunţă că, după analizarea situaţiei actuale şi evaluarea tuturor scenariilor, împreună cu partenerii şi factorii de decizie implicaţi în procesul de organizare, ediţia de anul acesta a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON nu se va putea desfăşura în 5-6 septembrie 2020. 

Considerăm că, în condiţiile speciale ale perioadei pe care o traversăm, evenimentele de alergare stradală, care presupun participarea unui număr mare de participanţi, chiar şi în situaţia respectării tuturor normelor de siguranţă sanitară, implică riscuri ce  pot depăşi capacitatea de control a oricărui organizator.

Toate înscrierile efectuate până în acest moment rămân în continuare valabile, alergătorii fiind automat transferaţi pentru ediţia din 8-9 mai 2021. În cazul în care care noua dată de desfăşurare este incompatibilă cu planurile personale ale unora dintre alergătorii deja înscrişi, aceştia sunt rugaţi să ne contacteze pe e-mail la info@abrc.ro, până la data de 31 decembrie 2020.

Sunt momente dificile atât pentru organizatori de evenimente cât şi pentru cei pentru care alergarea şi participarea la competiţii sportive reprezintă un mod de viaţă. De aceea, dragi alergători, vă rugăm să continuaţi să vă antrenaţi, să vă menţineţi sănătoşi şi în formă, până ce ne vom reîntâlni. Vă mulţumim pentru timpul şi răbdarea pe care ni le-aţi acordat şi abia aşteptăm să ne vedem la start, cu acelaşi entuziasm, de care ne este tuturor atât de dor!

Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiţii de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureştiul a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiţii. Toate competiţiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate şi înscrise în calendarul internaţional al AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Semimaratoanelor) şi IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competiţiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaţionale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  - www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte şi evenimente sportive. BRC organizează competiţii proprii dar şi evenimente de sport de masă pentru companii şi ONG-uri. Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com,  www.voluntarinsport.ro, 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite