Cori Gauff, puştoaica minune din circuitul WTA, calificare dramatică în optimi, unde va juca cu Simona Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Americanca în vârstă de doar 15 ani a reuşit o revenire fantastica în meciul cu slovena Polona Hercog (30 WTA), scor 3-6, 7-6 (7), 7-5, după o partidă dramatică, în care a salvat 2 mingi de meci

După un prim set câştigat lejer de Hercog, începutul setului  secund a fost dominat autoritar tot de sportiva din Slovenia, Polona a avut 3-0, 4-1 şi 5-2, a irosit două mingi de meci, una la 5-3, cealaltă la 5-4, pe propriul serviciu, şi s-a văzut împinsă în tiebreak. în ciuda vârstei foarte fragede, Gauff a avut nervii mai tari şi l-a câştigat cu 9-7 şi a trimis meciul în decisiv. 

Începutul ultimului set a avut-o pe Gauff  la conducere, 4-1, Hecog a revenit, 5-5, dar şi-a pierdut încă o dată serviciul şi, implicit, şi meciul. 

"Sunt foarte obosită, a fost un meci foarte lung. A fost primul meu meci pe terenul central şi am avut emoţii foarte mari. Ştiam că pot reveni. Întotdeauna am încredere în şansele mele", a spus Gauff la interviul de la finalul partidei. Meciul a durat 2 ore şi 46 de minute.

Cori Gauff a început turneul de la Wimbledon din calificări, unde a bifat trei victorii, iar pe tabloul principal, în afara victoriei de azi, le-a învins pe Venus Williams (44 WTA) şi pe Magdalena Rybarikova (139 WTA)

În optimi, Cori Gauff va juca cu singura româncă rămasă în competiţie, Simona Halep. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit niciodată până acum, jucătoarea din SUA fiind la primul turneu de senioare la care are rezultate notabile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite