Copilul teribil al tenisului s-a întors! Martina Hingis, în semifinale la Miami

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea elveţiană de tenis, ajunsă la 33 de ani, s-a calificat în semifinalele turneului de dublu de la Miami, alături de Sabine Lisicki, salvând 7 mingi de meci!

După mai multe tentative nereuşite de a reveni în circuitul mondial, Martina Hingis şi-a regăsit ritmul! Alături de prietena sa, germanca Sabine Lisicki, căreia i-a fost şi antrenoare, Hingis a ajuns în semifinale la Miami, trecând de Sorana Cârstea şi de Pavluychenkova în optimi şi de cuplul Medina Garrigues – Shvedova în sferturi. Acest ultim meci a fost cu adevărat dramatic, Higins şi Lisicki salvând nu mai puţin de 7 mingi de meci, pentru a se impune în cele din urmă cu 3,6, 7-6 şi 10-7 în super tiebreak.
Higins şi Lisiki au participat şi la Indian Wells, dar au părăsit turneul din primul tur. “Se vede clar o îmbunătăţire, jocul nostru e mult mai solid. Totul a atârnat de un fir de păr, dar am fost ouţin mai norocoase şi ne-am calificat”, a spus Hingis. “E clar că nu mai am 17 ani, iar tenisul e mult mai atletic acum. Alături de Sabine, totul e mai simplu, e o luptătoare”, a mai afirmat Martina, care nu ia încă în calcul o revenire şi la simplu. De altfel, serviciul ei a rămas mult în urmă, aceasta fiind marea problemă a jocului său. În schimb, tehnica de lovire a mingii, acurateţea, au rămas la locul lor.
Hingis şi Lisicki vor juca vineri în semifinale contra perechii indiano-zimbabwene Sania Mirza – Cara Black.
Roland Garrosul la 12 ani
Născută la Kosice, în fosta Cehoslovacie, Martina Hingis s-a mutat de la 5 ani în Elveţia, după ce mama sa a divorţat de tatăl său şi s-a căsătorit cu cu un elveţian. A făcut o impresie puternică în circuit de mică, ea impunându-se în turneul junioarelor de la Roland Garros pe când avea doar 12 ani! La 16 ani, în 1996, juca deja o semifinală de Grand Slam, la US Open, pentru ca la 17 ani să dea pe spate lumea tenisului câştigând Australian Open, Wimbledonul şi US Open şi jucând finala la Roland Garros!
Depistată cu cocaină
Despre Hingis se spune că a fost liantul perfect între două ere dominate de Steffi Graf, respectiv Serena Williams. Accidentările repetate şi apariţia unor jucătoare puternice, precum surorile Williams, Mary Pierce sau Lindsay Davenport, au coborât-o de pe locul 1 în clasamentul WTA, pe care l-a deţinut vreme de 209 săptămâni! În 2006, ea a revenit în circuit, însă a căzut un test antidoping, fiind depistată pozitiv cucocaină. Suspendată doi ani, interzisă pe stadioane chiar, Hinghis şi-a anunţat din nou retragerea.
La 33 de ani, doar unul mai mult ca Serena Williams, Martina s-a întors şi e gata să facă o impresie puternică la dublu, competiţie în care a strălucit şi în anii de glorie, cucerind 37 de titluri. 

5 titluri de Grand Slam a cucerit Martina Hingis la simplu: 3 Australian Open, un US Open şi un Wimbledon
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite