CM 2014. Traficanţi dependenţi de „sportul rege“. Cum a fost arestat din cauza fotbalului un „lord al drogurilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii Mexicului, în tribunele arenei din Fortaleza, unde s-a jucat meciul cu Brazilia. FOTO: Reuters
Fanii Mexicului, în tribunele arenei din Fortaleza, unde s-a jucat meciul cu Brazilia. FOTO: Reuters

Unul dintre cei mai importanţi mafioţi mexicani, Diaz Barajas, a fost reţinut la Rio de Janeiro, în timp ce încerca să ajungă la meciul selecţionatei „El Tri“ cu Brazilia. La arestarea lui a contribuit şi FIFA, care a anunţat autorităţile braziliene că s-au cumpărat bilete pe numele lui Barajas!

Nu doar pasiunea brazilienilor pentru fotbal e nepreţuită. Nici mexicanii nu sunt departe cu dragostea faţă de „sportul rege“. 

O demonstrează riscul la care s-a expus un important mafiot mexican, Diaz Barajas (49 de ani), căutat pentru trafic de droguri atât în ţara natală, cât şi în SUA. 

Barajas a fost săltat de forţele de ordine pe Aeroportul „Tom Jobim“, luni noapte, în timp ce încerca să urce într-un avion cu destinaţia Fortaleza. Chiar locaţia partidei dintre Brazilia şi Mexic (0-0), disputată marţi, pe „Estádio Castelão“. 

Diaz Barajas era împreună cu soţia şi cu cei doi copii ai săi, dar n-a mai ajuns la meci, ci într-o celulă din Rio de Janeiro. 

Jose Diaz Barajas

Era în Brazilia de şase zile

Operaţiunea de reţinerea a lui Barajas a fost una complexă, la care au participat nu doar DEA (Agenţia Americană Antidrog) şi poliţia federală braziliană, ci şi FIFA. Forul fotbalistic mondial a sesizat autorităţile braziliene că s-au cumpărat bilete pe numele lui Barajas şi ale familiei sale. Iar acestea au intrat în alertă, mai ales după ce s-a descoperit că Barajas a intrat pe teritoriul Braziliei, din Paraguay, pe 11 iunie, cu maşina. Din acel moment, toate mişcările sale au fost monitorizate. 

„A încercat să fie low-profile şi a folosit documentele reale pentru a intra în ţară. Nu se aştepta să fie monitorizat. Va rămâne o perioadă într-o celulă din Rio, până va fi extrădat în SUA“, a declarat Luiz Cravo Dorea, purtătorul de cuvânt al poliţiei braziliene. „Puteam să-l reţinem la meci, dar am preferat să o facem la Rio. A fost mai ieftin“, a mai explicat Dorea. 

FIFA a pus în vânzare, pe site-ul oficial, peste 3 milioane de bilete pentru meciurile de la CM 2014, iar pentru achiziţionarea acestora era nevoie de un card de credit şi documente de identitate. 

Câştigă o tabletă şi multe alte premii participând la un concurs cu întrebări despre Campionatul Mondial

CM 2014. VIDEO Brazilia mai are de aşteptat. 0-0 cu Mexic, după un meci fabulos reuşit de portarul Ochoa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite