CFR s-a regrupat! Campioana încheie prima etapă a play-off-ului cu victorie şi revine pe primul loc în Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj şi-a revenit rapid după şocul eliminării din Europa League, reuşind, luni seară, să încheie prima etapă a play-off-ului cu o victorie pe teren propriu în faţa Astrei, scor 2-1.

Campioana a preluat conducerea încă din minutul 8, când Ciprian Deac a reluat cu capul în plasă o centrare a lui Damjan Djokovici. CFR Cluj i-a permis apoi Astrei să îşi creeze câteva faze periculoase, iar Denis Alibec a ratat golul de 1-1, chiar înainte de pauză, scoţându-l din nou la rampă pe portarul campioanei, Arlauskis. Totuşi, raportul şuturilor pe poartă la finalul primei reprize a fost 3-1 în favoarea echipei lui Dan Petrescu.

Defensiva lui CFR Cluj s-a bâlbâit în minutul 57, la o acţiune a lui Fatai, iar abitrul a dictat lovitură de la 11 m după intervenţia lui Arlauskis. Căpitanul Astrei, Denis Alibec, a înscris de la punctul cu var, întrerupând o serie de zece meciuri fără gol primit pe teren propriu de echipa lui Petrescu în campionat. Egalarea Astrei i-a determinnat pe clujeni să reia atacurile, într-un ritm mult mai susţinut. Tabela s-a mai modificat însă doar în minutul 82, când Alexandru Păun a înscris cu un şut plasat din interiorul careului de 16 m, stabilind scorul final în partidă.

Este doar a doua victorie obţinută de CFR Cluj în toate competiţiile în ultimele şase meciuri disputate (după succesul de la Craiova).

Play-off, etapa I

Sâmbătă

Botoşani – FCSB 2-2

Duminică

CS U Craiova – Gaz Metan 2-1

Luni

CFR – Astra 2-1

Clasament

1. CFR Cluj 29 de puncte

2. CS U Craiova 26p

3. Botoşani 24p

4. FCSB 23p

5. Gaz Metan 22p

6. Astra 21p

*Locul 1 din play-off se califică în preliminariile Ligii Campionilor, în timp ce locurile 2 şi 3 se califică în preliminariile Ligii Europa.

Play-out, etapa I

Vineri

Sepsi – Poli Iaşi 1-1

Dinamo – Clinceni 0-1

Sâmbătă

Viitorul – Voluntari 0-0

Luni

Hermannstadt – Chindia 1-0

Clasament

1. Viitorul 21p

2. Sepsi 18p

3. Dinamo 17p

4. Hermannstadt 16p

5. Clinceni 14p

6. Chindia 13p

7. Poli Iaşi 12p

8. Voluntari 11p

*Locul 6 din play-out va juca un baraj de menţinere / promovare cu ocupanta locului 3 din „B“. Locurile 7 şi 8 din play-out retrogradează.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite