Caio jr, antrenorul brazilian care şi-a găsit sfârşitul în accidentul aviatic: i-a luat un titlu lui Olăroiu şi a murit fericit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţini ştiu că tehnicianul echipei Chapecoense s-a duelat de mai multe ori cu un român, Cosmin Olăroiu, cei doi fiind angrenaţi într-o luptă palpitantă pentru supremaţie în campionatul din Qatar.

Luiz Carlos Saroli a fost tehnicianul care a condus Chapecoense spre ultimul act din Copa Sudamericana, însă finala n-a mai avut loc, după ce avionul formaţiei braziliene a căzut la doar 40 de kilometri de destinaţie.

Printre victimele tragediei s-a numărat şi antrenorul echipei, cunoscut în lumea fotbalului drept Caio Junior. Acesta s-a stins la 51 de ani, iar apropiaţii săi au făcut legătura între modul în care Caio Junior a murit şi o frază rostită de acesta, imediat după calificarea echipei în finala Copei Sudamericana: „Dacă aş muri mâine, aş muri un om fericit“.

Cât a jucat fotbal, Caio Junior a fost atacant, evoluând în Portugalia, la Vitoria Guimaraes şi Estrela Amadora în cea mai bună perioadă din cariera sa. S-a întors în Brazilia la 31 de ani şi acolo a jucat doar la nivelul ligilor inferioare.

Ca antrenor, a început de jos şi, treptat, şi-a făcut un nume, pregătind Palmeiras şi Flamengo, înainte de prinde un contract în Japonia, la Vissel Kobe, în prima sa experienţă din Asia. A urmat instalarea pe banca celor de la Al-Gharafa (Qatar), iar aici Caio Junior a avut un sezon fabulos, 2009-2010, în care a luat titlul, după un duel fantastic cu Al-Sadd, trupa pregătită de Cosmin Olăroiu.

Al-Gharafa şi Al-Sadd au mers bară la bară până în penultima etapă. Atunci, în meciul direct, echipa lui Caio Junior s-a impus cu 4-1, după ce, la pauză, tabela arăta 1-1. Datorită acestui rezultat, Al-Gharafa a câştigat titlul la trei puncte distanţă de trupa lui Olăroiu. Tehnicianul român avea să plece din Qatar în sezonul următor. Dintre toate ţările în care a lucrat ca antrenor, Qatar e singura în care Oli n-a luat titlul.

Caio Junior şi Olăroiu s-au mai duelat şi în Emirate, acolo unde antrenorul brazilian a fost la Al-Jazira şi Al-Shabab, iar românul a început la Al-Ain, pentru ca, ulterior, să treacă, la Al-Ahli, grupare pe care o pregăteşte şi acum. 

Din 2016, Caio Junior a fost numit pe banca formaţiei Chapecoense, după ce a părăsit Emirate. O echipă din ţara sa natală avea să fie şi ultima pe care a pregătit-o ca antrenor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite