Ca la 17 ani, titular şi fără bani. Povestea rapidistului Nicolae Vasile, cel mai mic jucător din Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Vasile (numărul 19) FOTO Mediafax
Nicolae Vasile (numărul 19) FOTO Mediafax

Nicolae Vasile are un contract de 500 de euro, merge cu autobuzul la antrenamente şi e în clasa a 11-a la Colegiul Tehnic Mihai 1. Rapidistul e cel mai mic jucător care a evoluat titular în acest sezon din Liga 1.

 Criza face minuni la Rapid. Rămas fără jucători, Marian Rada a fost nevoit să apeleze la “grupa mică”, iar copiii nu au dezamăgit în primul meci oficial al anului, câştigând cu 1-0 pe terenul Iaşiului. Mezinul echipei e Nicolae Vasile, care a debutat în Copou la numai 17 ani şi 56 de zile, fiind cel mai tânăr fotbalist care a evoluat titular în primul eşalon în această ediţie de campionat!

Nicolae Vasile a semnat recent un contract de fotbalist profesionist, iar Copos i-a oferit un salariu “generos”, de doar 500 de euro. E adevărat că după ce va bifa cinci meciuri, suma se dublează, aşa că fundaşul stânga al Rapidului se poate apuca să strângă bani pentru o maşină. Deocamdată, n-are nici permis, aşa că merge cu autobuzul de acasă până  în Străuleşti, la baza de pregătire a Rapidului. 

„Am 10 staţii cu 205-ul”, spune Nicolae, care mai are de terminat şi liceul. “Sunt într-a 11-a la Colegiul Tehnic Mihai 1, la clasa cu profil sportiv. Nu pot să ajung mereu la şcoală, dar compensez în zilele libere, mai fac câte un proiect”, spune Nicolae.

Rapidul n-are bani de hotel sau avion

Ieri, după victoria cu Iaşiul, fotbalistul a sărbătorit la un suc în parc alături de prietena sa, cu care are “o relaţie stabilă, de peste un an”, cum spune el. “Puţină plimbare şi gata, trebuie să mă culc”, spune Nicolae, dezvăluind fără să vrea un alt amănunt care relevă situaţia financiară precară a Rapidului: după meciul cu Iaşiul, clubul nu a mai avut bani nici de hotel, nici de avion, aşa că jucătorii au mers toată noaptea cu autocarul, ajungând la 4 dimineaţa în Bucureşti!

Îi aşteaptă Giuleştiul

Nicolae Vasile a început fotbalul la Luceafărul, apoi a trecut la Rapid, şi n-a apucat să joace  decât două meciuri la echipa a doua a clubului, când a fost anunţat că trebuie să se prezinte la prima formaţie, pentru a merge în cantonament. “Până la urmă, situaţia aceasta cu insolvenţa a însemnat şansa noastră. Eu sunt fericit şi mândru că s-a apelat la noi. Nu mă aşteptam să debutez la 17 ani, am avut emoţii, dar a fost un debut superb pentru că am câştigat la Iaşi”, mai spune Nicolae, care aşteaptă cu nerăbdare meciul cu Dinamo de pe Giuleşti. “Suporterii noştrii sunt  minunaţi. Vom da totul să nu îi dezamăgim”, promite Nicolae.

Încă doi debutanţi

În afara lui Vasile Nicolae, printre titularii Rapidului s-au mai găsit trei jucători de la “grădiniţa” echipei: Mădălin Martin, Alexandru Coman şi Andrei Ciolacu. Martin a fost şi el debutant în Liga 1, la fel ca şi Florin Călin, intrat în finalul partidei de la Iaşi.

Un singur român după 12 ani!

Criza financiară de la Rapid a mai avut un efect benefic. Pentru prima oară după 12 sezoane, giuleştenii au avut un singur fotbalist străin în echipă, pe portarul brazilian Pecanha Peterson. În lot mai e un alt jucător din Ţara Cafelei, Wallace, însă acesta nu a fost folosit.

Iaşiul a acuzat arbitrajul

Ieşenii au reclamat prestaţia arbitrului Adrian Comănescu.  “Un arbitraj tendenţios, i-am spus şi observatorului din tribună, s-a văzut de la o poştă. Am avut două faze de penaltyuri, dintre care unul clar, la Keita”, a spus primarul Nechita. Edilul s-a declarat nemulţumit şi de jocul echipei şi i-a băgat în şedinţă după meci pe antrenorul Liviu Ciobotariu şi pe managerul Florin Prunea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite