Declarații uluitoare ale câștigătoarei US Open, Emma Răducanu: „La început, tatăl meu m-a forțat să joc tenis. Nu mi-a plăcut”

0
Publicat:

Ascensiunea „meteorică” a senzației britanice de tenis, Emma Raducanu, a fost mai mult decât remarcabilă. Cu toate acestea, scăderea recentă a formei sale a ridicat întrebări cu privire la rolul pe care creșterea sa, în special stilul parental strict al tatălui ei, ar fi putut-o juca în succesul și provocările actuale.

Emma Raducanu, cu decorația primită de la regele Charles. FOTO Getty Images
Emma Raducanu, cu decorația primită de la regele Charles. FOTO Getty Images

Tatăl lui Raducanu, Mihai, român de origine, este cunoscut pentru abordarea exigentă pe care a avut-o în creșterea sportivei, obligând-o să joce tenis de la o vârstă fragedă și să-și atingă potențialul maxim. Chiar dacă nu a iubit tenisul de la început, Emma a început să îl adore.

Vedeta de tenis, în vârstă de 21 de ani, și-a apreciat părinții, într-un interviu acordat The Times, pentru că au dus-o la meciuri și antrenamente de mică și i-au arătat, astfel, drumul spre performanța. Drum care, de cele mai multe ori, nu te lasă să legi prietenii sau relații de iubire.

Emma Raducanu. FOTO Getty
Emma Raducanu. FOTO Getty

La început, tatăl meu m-a forțat să joc tenis. Nu mi-a plăcut, dar pe măsură ce am crescut și tenisul a devenit o prioritate, mi-a plăcut. Ea a mai spus că tatăl ei de origine română și mama chineză au crescut în condiții dificile și i-au insuflat o atitudine ambițioasă”, a pus Emma Răducanu.

Raducanu a explicat că simte o oarecare gelozie față de prietenii ei de școală din Bromley, care călătoresc sau merg la universitate, în timp ce ea se pregătește pentru diferite turnee. În același timp este conștientă că viața de sportiv nu este lungă.

Emma le-a mai spus jurnaliștilor străini că adoră să cânte la pian, să picteze, să citească cărți de non-ficțiune, să urmărească Tiktok și să mănânce ocazional o pizza cu prietenii.

În cariera ei de până acum, Răducanu a câștigat aproape 10 milioane de lire sterline și are în derulare contracte cu firme de renume.

În clasamentul WTA, Emma ocupă acum poziția 212, iar cea bună poziție a ei a fost locul 10.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite